Jezivo

Zmija ušla u haustor u Sarajevu: Niko od nadležnih nije želio reagovati, građani je morali sami ubiti

Hronika10.06.24, 08:18h

Zmija ušla u haustor u Sarajevu: Niko od nadležnih nije želio reagovati, građani je morali sami ubiti
Zmija je ušla u haustor nakon što je jedna stanarka, prilikom izlaska iz zgrade, stala na nju, srećom bez posljedica, a zmija je potom kroz otvorena vrata šmugnula u stubište

 

 

U ulici Džamijska, u sarajevskom naselju Hrasno, u jednom haustoru vladala je prava uzbuna, jer je u ulaz ušla zmija i zavukla se ispod lima na stubištu, piše Faktor.

 

Zmija je ušla u haustor nakon što je jedna stanarka, prilikom izlaska iz zgrade, stala na nju, srećom bez posljedica, a zmija je potom kroz otvorena vrata šmugnula u stubište.

 

Građani iz ove zgrade kažu da su zvali vatrogasce, ali im je rečeno da oni nemaju ništa s ovim slučajem, da nisu nadležni. Potom su zvali Civilnu zaštitu Novo Sarajevo, a oni su im rekli da imaju ugovor s firmom Sanitacija koja bi se, kako su rekli, navodno trebala pobrinuti za ovaj problem, ali su građanima rekli da im se u toj firmi sada niko ne javlja.

 

Zvali su i još neka komunalna preduzeća, ali niko nije izašao na teren i građanima je praktično poručeno da sami rješavaju problem s gmazom.

 

Nakon sat vremena stanari su sami izbacili zmiju, koja je bila duža od metar, nakon što su je izvukli ispod lima.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook