VIDEO/ 'lezi na pod'

Pogledajte kako je uhapšen Mustafa Karamuja jučer u Kaknju: Specijalci s fantomkama i duge cijevi, morao i tene skinuti!"

Hronika07.06.24, 19:28h

Pogledajte kako je uhapšen Mustafa Karamuja jučer u Kaknju: Specijalci s fantomkama i duge cijevi, morao i tene skinuti!
Opasni Musa poznat je po krađama, otmici i reketiranju po cijelom ZDK... Priveden je pored putničkog automobila u vlasništvu njegovog brata

 

 

 

Tokom jučerašnjeg dana pripadnici Specijalne policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona lišili su slobode opasnog Mustafu Karamuju iz Kaknja koji slovi kao organizator kriminalnih aktivnosti grupe koja je prošle godine uhapšena sa 16 policijskih inspektora PS Kakanj u akciji “Meta 2”.

 

Opasni Musa poznat je po krađama, otmici i reketiranju po cijelom ZDK. On je uhapšen jer je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene radnje, a portal Crna-Hronika donosi snimak njegovog hapšenja.

 


Na fotografijama sa mjesta događaja se vidi i kako su pripadnici Specijalne jedinice MUP-a ZDK naredili da i tene skine prilikom privođenja. Izvršen je i detaljan pregled obuće radi utvrđivanja posjedovanja, eventualno, hladnog oružja, ali i kako bi se spriječio potencijalni bijeg navedene osobe.


Musa je priveden pored putničkog automobila u vlasništvu njegovog brata.


Portparol MUP-a ZDK Samir Valentić je potvrdio da je u Kaknju uhapšena osoba K.M.


“Danas je na području Kaknja, u 14 sati, od strane policijskih službenika Sektora kriminalističke policije, u saradnji sa službenicima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, lišen slobode K.M. (33) iz Kaknja. K.M. je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene radnje. Isti je sproveden u PU Zenica i bit će predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva ZDK”, potvrdio je Valentić.


Podsjetimo, Karamuja je uhapšen i prošle godine u akciji "Meta 2".


U akciji je tada bilo uhapšeno 16 policijskih službenika Policijske stanice Kakanj te još tri osobe koje nisu policijski službenici, a Karamuja je smatran organizatorom grupe koja je uhapšena zbog sumnje da su počinili krivična djela udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zluopotreba službenog položaja ili ovlaštenja, uzimanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne, neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i teška krađa.


Karamuja se predao sedam dana nakon akcije. Navodno mu je bilo dojavljeno da mu se sprema hapšenje.


(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook