ZATVOREN JAVNI OGLAS

Nakon ostavke Baltića i imenovanja Miokovića: Ko će biti novi generalni direktor Doma zdravlja KS?

Hronika06.06.24, 15:25h

Nakon ostavke Baltića i imenovanja Miokovića: Ko će biti novi generalni direktor Doma zdravlja KS?
Trenutni v. d. generalnog direktora Doma zdravlja je dr. Milan Mioković (SDP), specijalista porodične medicine, koji je na tu funkciju imenovan 7. marta nakon što je 23. februara ostavku Upravnom odboru podnio dotadašnji generalni direktor doc. dr. Abel Baltić

 

 

Javni oglas za izbor i imenovanje generalnog direktora JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo zatvoren je protekle subote (1. juni), ali je ostavljen rok od tri radna dana (3, 4. i 5. juni) da pristignu eventualne prijave poslane putem pošte, kazao je za Faktor Dino Selimović, v. d. predsjednika Upravnog odbora ove zdravstvene ustanove.


- U ovom trenutku ne znam koji je tačan broj pristiglih prijava na Javni oglas. Komisija će u narednom periodu zasjedati po ovom pitanju, te će se nakon toga provesti sve procedure u skladu sa zakonskim okvirima. Očekujem da će se novi generalni direktor imenovati u naredne dvije sedmice - naveo je Selimović, piše Faktor.


Javni oglas za izbor i imenovanje generalnog direktora Dom zdravlja KS u Službenim novinama FBiH objavljen je 17. maja 2024. godine.


Trenutni v. d. generalnog direktora Doma zdravlja je dr. Milan Mioković (SDP), specijalista porodične medicine, koji je na tu funkciju imenovan 7. marta nakon što je 23. februara ostavku Upravnom odboru podnio dotadašnji generalni direktor doc. dr. Abel Baltić.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook