misterija oko ubistva danke ilić

Ko laže? Bili u isto vrijeme na istom mjestu i pričaju različite priče: Ovo može da pokaže da li Srđan ili Dejan govore istinu

Hronika06.06.24, 12:28h

Ko laže? Bili u isto vrijeme na istom mjestu i pričaju različite priče: Ovo može da pokaže da li Srđan ili Dejan govore istinu
Dok ne stignu rezultati, misterija ostaje, a još je veća od kada je Janković potvrdio da je na dan Dankinog nestanka bio u Banjskom polju, ali da Danku nije vidio

 

 

Misterija ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora traje već dva i po mjeseca, a dvojica osumnjičenih za ovaj zločin, Srđan Janković (50) i Dejan Dragijević (50), dali su dva potpuno različita izkaza u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. Sljedeći korak u istrazi jedini je koji bi mogao da riješi misteriju i pokaže ko od osumnjičenih ne govori istinu, a to su rezultati DNK vještačenja.

 

- Njih dvojica tog dana su bili zajedno, u istim kolima, kretali se istom putanjom, vidjeli iste stvari. Jasno je da neko od dvojice osumnjičenih ne govori istinu, a jedini način da se to pokaže postojaće kad stignu rezultati - kaže izvor Kurira.

 

Janković je ispitan juče u tužilaštvu gdje je odgovorio na gotovo stotinu pitanja i između ostalog rekao da djevojčicu Danku nije vidio kobnog 26. marta, a ni nikada ranije i da niko nije udarem kolima kojima je upravljao. Dok je njegov kolega iz JKP "Vodovod", Dragijević, prethodno priznao da su njih dvojica tog dana prvo udarili Danku kolima, a onda je on zadavio još živo dijte i bacili su ga na deponiju.

 

- Obojica su prethodno u policiji priznali djelo, a Dragijević je priznao da je djevojčicu udavio. Međutim, jako je teško procijeniti u ovom trenutku, dok se još čekaju rezultati vještačenja, ko od njih dvojice ne govori istinu - kaže izvor Kurira.

 

Dio vještačenja delova automobila "fiat pande" u kojoj su bili osumnjičeni, da podsjetimo, stigao je u tužilaštvo i u tom prvom delu nije bilo DNK tragova Danke Ilić. Drugi dio vještačenja trebalo bi uskoro da stigne i prema riječima  izvora Kurira očekuje se da će reztultati biti drugačiji u odnosu na prvi dio.

 

- Rezltati će pkazati da li ima bilo kakvih tragova koji ukazuju na to da je djevojčica bila u automobilu, odnosno da li je istim udarena. Ako je onako kako tvrdi Dragijević, njen DNK morao bi da se nađe negdje na automobilu, a ako Janković govori istinu, nikakvi tragovi djevojčicinog DNK ne bi smjeli da se nađu na vozilu - kaže  sagovornik za Kurir.

 

Dok ne stignu rezultati, misterija ostaje, a još je veća od kada je Janković potvrdio da je na dan Dankinog nestanka bio u Banjskom polju, ali da Danku nije vidio.

 

- Povlačim sve što sam rekao u policiji, svaku svoju riječ - rekao je Janković

 

Objasnio je šta je tamo radio i priznao je da je pio alkohol.

 

- Priznao je i da je bio za volanom "fiat pande", koja je službeno vozilo, kao i da se automobil kretao baš tim putem, koji je naveden kao mjesto na kom je Danka udarena kolima, ali da apsolutno nikoga automobil kojim je upravljao nije udario - preneo je izvor Kurira detalje sa saslušanja i dodao:

 

- Ispričao je i da ga ne grize savjest jer ništa nije uradio, da na kolima nema udarca i da bi bila ulubljena da je dijete njima udareno.

 

 

Nastavak teksta čitajte na linku.

 

 

DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook