Iz Lukavca

Osumnjičeni u Sky predmetu predat Tužilaštvu BiH: U BiH unio najmanje 1,5 miliona narkonovca, koji je kasnije prao

Hronika04.06.24, 11:34h

Osumnjičeni u Sky predmetu predat Tužilaštvu BiH: U BiH unio najmanje 1,5 miliona narkonovca, koji je kasnije prao
Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura, iz zemalja zapadne Evrope na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno preduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizirane grupe

 

 

Nakon lišenja slobode i pretresa koji su provedeni na više lokacija na području Lukavca i Tuzle, policijski djelatnici SIPA, predali su Tužiteljstvu BiH, osumnjičenog sa područja Lukavca, rođenog 1977. godine.

 

Ovaj osumnjičeni pod istragom je Tužiteljstva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija i sumnjiči se da je u okviru organizirane kriminalne grupe, bio zadužen za unos na područje BiH, gotovog novca koji potiče iz kriminalnih aktivnosti i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

 

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura, iz zemalja zapadne Evrope na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno preduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizirane grupe.

 

Lišenje slobode i pretresi nastavak su ranijih aktivnosti u predmetu “Plaza”.

 

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o prijedlogu pritvora i daljim istražnim aktivnostima u predmetu.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook