Od 18 do 21

Povodom skupa podrške Palestini i sjećanja na Srebrenicu: Privremena obustava saobraćaja u centru Sarajeva

Hronika01.06.24, 09:18h

Povodom skupa podrške Palestini i sjećanja na Srebrenicu: Privremena obustava saobraćaja u centru Sarajeva
Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo

 

 

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo dalo je saglasnost Udruženju Međunarodne organizacije za razvoj-ODI za privremenu izmjenu režima saobraćaja sutra, 01. juna 2024. godine od 18:00 do 21:00, preko mosta Novi most “Vijećnica” i dijelu ulice Obala Isa bega Ishakovića - Općina Stari Grad, neposredno uz Trg Prve brigade policije, radi održavanja događaja mirnog okupljanja - Skup podrške Palestini i sjećanje na Srebrenicu. Saglasnost je data uz uslov da se obezbijedi neometanan ulazak u javnu garažu na ovom području.

 

Privremena izmjena režima saobraćaja sastoji se od obustave saobraćaja za vrijeme mirnog okupljanja, uz obavezu usmjeravanja saobraćaja u alternativne pravce, a u skladu sa operativnom procjenom MUP-a KS. Obustava se ne odnosi na vozila iz člana 125. i 126. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

 

Regulaciju toka saobraćaja na dijelu obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne pravce vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. 

 

Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja bezbjednih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćaja.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook