POGLED IZ SRBIJE/ CRVENA TAČKA

Država je prigrlila huligane, a dječacima su kriminalci uzor: Šta nam govori ubistvo nedužnog čovjeka koji može otac da im bude?!

Hronika30.05.24, 10:40h

Država je prigrlila huligane, a dječacima su kriminalci uzor: Šta nam govori ubistvo nedužnog čovjeka koji može otac da im bude?!
Huliganske ekipe već nekoliko decenija u ovoj zemlji imaju osećaj nepobjedivosti i nedodirljivosti, a kako i ne bi kada ih je vlast upošljavala kao svoju falangu, momke za obavljanje prljavog posla

 

 

Nedavno je u parku na Voždovcu na smrt prebijen čovjek, a za njegovo ubistvo osumnjičena su dva 16-godišnja dječaka. Praktično djeca. Njih su mediji i državni zvaničnici okarakterisali kao huligane.


Međutim, dosad nije utvrđeno da li su povezani sa nekom većom huliganskom, odnosno navijačkom grupom.


Na Voždovcu ima „Radovaca“ i navijača FK Voždovac „Invalida“, pa je moguće da su ovi jdečaci upali u neku od tih „opasnih priča“.


A moguće je i da su imali jaka leđa i prikladno (ne)vaspitanje kada su sebi dozvolili da ubiju od batina ni krivog ni dužnog čovjeka, koji može otac da im bude.


Huliganske ekipe već nekoliko decenija u ovoj zemlji imaju osećaj nepobjedivosti i nedodirljivosti, a kako i ne bi kada ih je vlast upošljavala kao svoju falangu, momke za obavljanje prljavog posla.


Istraživački novinar Stevan Dojčinović je jednom prilikom rekao da je u svetu organizovani kriminal uglavnom nastao u getima, u nemaštini i radio je protiv države, samo je kod nas izgleda država stvorila taj organizovani kriminal - piše u komentaru koji donosi portal Danas.rs, a koji u cjelosti možete čitati ovdje

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook