foto/ načelnik potpisao ugovore sa izvođačima

Velika akcija u Novom Sarajevu: Sanacija igrališta u školama, bolji uslovi boravka učenika

Hronika22.05.24, 16:32h

Velika akcija u Novom Sarajevu: Sanacija igrališta u školama, bolji uslovi boravka učenika
Iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za ovu svrhu izdvojeno je 383.000 konvertibilnih maraka

 

 


Općina Novo Sarajevo i u ovoj godini nastavlja sa realizacijom sanacije igrališta u školama. Nakon što su obnovljeni sportski tereni u dvorištima „III Gimnazije“ i „Srednje škole za saobraćaj i komunikacije“, te u osnovnim školama „ Malta“ i „Grbavica I“, uskoro započinju radovi i na igralištima u osnovnim školama „Čengić Vila I“, „Kovačići“ i „Hrasno“.  


Načelnik Općine Novo Sarajevo, dr. Hasan Tanović u prethodnih nekoliko dana potpisao je ugovore sa izvođačima radova koji će posao završiti u roku do 60 dana, a nova igrališta djeci će na raspolaganju biti u novoj školskoj godini. 

 

hasan-tanovic-sanacija-igralista-u-skolama


Radit će se na obnovi košarkaških i fudbalskih terena koji će dobiti nove asfaltne ili gumene podloge, postojeći rekviziti na igralištima biće u potpunosti zamijenjeni ili sanirani, a uredit će se i pristupne staze i postaviti obloge na tribinama. 


Općinski načelnik kaže kako opredijeljenost općine na čijem je čelu ostaje ulaganje u djecu i obrazovanje u smislu stvaranja što ugodnijeg i kvalitetnijeg ambijenta za djecu tokom nastavnih i vannastavnih aktivnosti.   

 

daci-ucenici-grbavica


- Općina Novo Sarajevo prati sve uspjehe naših učenika i iskreno se radujemo svakom od njih. Nastavljamo s pažnjom birati prioritete škola u Novom Sarajevu i u skladu s finansijskim mogućnostima i u kontinuitetu ulagati u taj hram znanja - poručio je načelnik Tanović. 

 

hasan-tanovic-sanacija-igralista-u-skolama-2


Iz Budžeta Općine Novo Sarajevo za ovu svrhu izdvojeno je 383.000 konvertibilnih maraka. 


Pored ovih aktivnosti, Općina Novo Sarajevo izdvaja sredstva u iznosu od po 12.000 konvertibilnih maraka za deset osnovnih novosarajevskih škola namijenjenih za investiciono održavanje njihovih objekata. Zahvaljujući tim sredstvima, škole su u mogućnosti da tokom godine vrše sanacije školskih prostorija na zadovoljstvo i uposlenika i učenika.

 

(DEPO PORTAL/ad)
  


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook