akcija 'dolina'

U Novom Travniku uhapšene dvije osobe zbog iznude novca od lokalnog političara

Hronika16.05.24, 13:36h

U Novom Travniku uhapšene dvije osobe zbog iznude novca od lokalnog političara
Tokom pretresa pronađeni su veći broj komada vatrenog oružja, materija nalik na Cannabis, velika količina novca, te mobilni telefoni i SIM kartice koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela

Policijski službenici Federalne uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, uz podršku Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, proveli su operativnu akciju “Dolina” u kojoj su uhapšene dvije osobe, V.B. (49) i A.V. (37), iz Novog Travnika.

 

Osumnjičeni se terete za krivična djela “Iznuda”, “Izazivanje opće opasnosti”, “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” te “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

 

Prema dostupnim informacijama, osumnjičeni su tokom dužeg vremenskog perioda, prijetnjom silom, iznuđivali novac od zastupnika u Skupštini Srednjobosanskog kantona s ciljem sticanja protivpravne imovinske koristi.

 

Tokom pretresa pronađeni su veći broj komada vatrenog oružja, materija nalik na Cannabis, velika količina novca, te mobilni telefoni i SIM kartice koji su korišteni u izvršenju krivičnih djela.

 

Uhapšeni će biti predati Kantonalnom tužilaštvu Srednjobosanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.


Policijski službenici nastavljaju aktivnosti na dokumentovanju krivičnih djela i identifikaciji drugih osoba povezanih sa slučajem.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook