Nevjerovatno

Porodica sa Bliskog istoka napravila haos na hrvatskom ljetovalištu: Kao da je more njihovo vlasništvo

Hronika14.05.24, 19:42h

Porodica sa Bliskog istoka napravila haos na hrvatskom ljetovalištu: Kao da je more njihovo vlasništvo
U međuvremenu je na terenu bio i komunalni redar koji je također utvrdio kako se ovdje radi o potpuno ilegalnoj pontonskoj instalaciji na mjestu gdje ne postoji nikakvo koncesijsko odobrenje

 

 

Nevjerojatan prizor u Sv. Petru koji spada pod općinu Sv. Filip i Jakov na hrvatskom primorju - ilegalna nakaradna "instalacija" s bazenom i ležaljkama!

 

Nakon što je neugodno iznenađeni čitatelj portala Morski.hr. poslao fotografije koje prikazuju ovaj protuzakoniti zahvat, navedeni portal je dobio potvrdu da iza njega stoje građani Omana koji su mislili da na hrvatskoj obali mogu raditi što god požele.

 

Ali, ne mogu, jer Zakon je po ovom pitanju povrede pomorskog dobra jasan i svoju će nakaradnu instalaciju na kojoj su se mislili sunčati morati ukloniti o svom trošku te će zaraditi i prekršajnu prijavu.

 

- Odmah smo kontaktirali Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture te nadležnog komunalnog redara, a kako se ispostavilo, timovi su ekspresno izvršili inspekcijski nadzor, piše Morski.hr.

 

- Ispostava lučke kapetanije Biograd na moru u ponedjeljak, 6. svibnja 2024. godine obavila je inspekcijski nadzor te je utvrđeno da je predmetni ponton postavljen. U tijeku je utvrđivanje počinitelja kojem će se izdati rješenje o uklanjanju i protiv istog pokrenuti prekršajni postupak. U slučaju da se u sklopu inspekcijskog postupka počinitelj ne utvrdi, Općini Sveti Filip i Jakov će se izdati nalog za uklanjanje na temelju Zakona o pomorskom dobru i morskim lukama, rekli su iz Ministarstva.

 

U međuvremenu je na terenu bio i komunalni redar koji je također utvrdio kako se ovdje radi o potpuno ilegalnoj pontonskoj instalaciji na mjestu gdje ne postoji nikakvo koncesijsko odobrenje te je najavio uklanjanje istog o trošku onog ko ga je postavio. A saznao je i ko je to.

 

- Prvi put se s ovakvim nečim susrećem, to je nekakva instalacija na napuhavanje, svakako postavljena bez ikakvog legalnog temelja i biti će uklonjena. Dobili smo i informaciju kako su je postavili državljani Omana koji tvrde da nisu uopće znali kako im je za takvo što potrebna dozvola, potvrdio je komunalni redar koji je hitro izašao na teren obaviti svoj posao.

 

Omanci koji su ponton postavili imaju i nekretninu odmah iznad pa su valjda mislili da je zgodno proširiti se i na pomorsko dobro, dodaju sa portala Morski.hr. Ova će instalacija u najkraćem roku biti uklonjena s mjesta na kojem se sada nalazi i pomorsko će dobro biti oslobođeno.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook