OGLASILI SE

Iz Tužilaštva BiH o Fatihu Kolu: Ima status osumnjičenog

Hronika14.05.24, 15:40h

Iz Tužilaštva BiH o Fatihu Kolu: Ima status osumnjičenog
Nakon što je objavljeno da je bio dio narkokartela Edina Gačanina Tita, Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH, pokrenula je inicijativu za razrješenje Fatiha Kola s funkcije počasnog konzula BiH u Panami


Tužilaštvo BiH zvanično je potvrdilo pisanje medija da Fatih Kol, počasni bh. konzul u Panami, ima status osumnjičene osobe u predmetu "Crna kravata 2".

 

– Lice Fatih Kol ima status osumnjičenog i spominje se u dokumentima i podnescima Tužilaštva BiH i Suda BiH u okviru predmeta kodnog naziva “Black Tie 2”.

 

S obzirom na zaštitu interesa istrage, više detalja ili informacija ne možemo davati – istaknuto je iz Tužilaštva.

 

Podsjećamo, nakon što je objavljeno da je bio dio narkokartela Edina Gačanina Tita, Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH, pokrenula je inicijativu za razrješenje Fatiha Kola s funkcije počasnog konzula BiH u Panami.

 

Fatih Kol, turski državljanin, spominje se među osumnjičenima u akciji “Crna kravata 2”, koja je provedena u aprilu ove godine. U toj akciji su učestvovali Europol, FBI i DEA, zajedno s pravosudnim organima iz BiH, a uhapšene su 23 osobe.

 

Cvijanović je poslala prijedlog za njegovo imenovanje, a on je u decembru prošle godine predao akreditive predsjedniku Ureda za ambasadorske i konzulatorne poslove Predsjedništva Paname.

 

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook