Prognoza

Naredne sedmice stiže zatopljenje i sparina, ali kišobrane nosite sa sobom

Hronika11.05.24, 17:26h

Naredne sedmice stiže zatopljenje i sparina, ali kišobrane nosite sa sobom
BH Meteo navodi kako će se promjenjivo vrijeme zadržati i u narednim danima, uz naglasak da nas od sredine sedmice očekuje zatopljenje i porast osjećaja sparine

 

 

Nakon današnjeg pretežno sunčanog dana, sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje nestabilnije vrijeme sa lokalno pojavom pljuskova sa grmljavinom.

 

BH Meteo navodi kako će se promjenjivo vrijeme zadržati i u narednim danima, uz naglasak da nas od sredine sedmice očekuje zatopljenje i porast osjećaja sparine.

 

- Današnji dan donio je dosta sunčanog vremena. Sutra već nestabilnije. Uz dnevni razvoj naoblake lokalno kiša i pljuskovi sa grmljavinom koji se ponajviše očekuju na sjeveroistoku i istoku zemlje. Više sunčanih intervala i uz rijeđu pojavu padavina na zapadu i jugu.

 

Od sredine i u drugom dijelu naredne sedmice očekuje se zatopljenje, porast osjećaja sparine uz nastavak promjenjivog vremena kroz veći dio sedmice. To znači tipično kasnoproljetno vrijeme uz izmjenu sunca, oblaka i povremenih pjuskova sa grmljavinom i mjestimičnih nepogoda, piše BH Meteo.

 

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook