Emotivna utakmica

Željezničar na Grbavici savladao Travnik: Plavi nastavili niz, pobjedu poklonili Raščiću

Sport16.04.16, 20:22h

Željezničar na Grbavici savladao Travnik: Plavi nastavili niz, pobjedu poklonili Raščiću
Mulalić je prije utakmice kazao kako je želja pokloniti pobjedu Mirzi Raščiću, a navijači su "prvom osmijehu južne tribine" odali počast sa 26 baklji, koliko je Mirza imao godina

 

Golovima Miroslava Stevanovića i Samira Bekrića, Željezničar je savladao Travnik, koji je poveo već u četvrtoj minuti, pogotkom Asima Zeca.

 

Ipak, plavi su uspjeli napraviti preokret i tako nastaviti niz pobjeda u prvenstvu, a trijumf nad tradicionalno neugodnim vezirima, poklonili su Mirzi Raščiću.

 

Upravo zbog toga, za igrače i navijače Želje meč protiv Travnika bio je prilično emotivan. Prvotimci plavih, zajedno sa navijačima, neposredno prije utakmice posjetili su mezar Mirze Raščića, ubijenog navijača plavog tima, koji je stradao prije tačno godinu, piše Oslobođenje.

 

Mulalić je prije utakmice kazao kako je želja pokloniti pobjedu Mirzi Raščiću, a navijači su "prvom osmijehu južne tribine" odali počast sa 26 baklji, koliko je Mirza imao godina.

 

A na terenu nije počelo bajno za Želju. Nuhić je već u četvrtoj minuti sjajno prošao i dodao do Zeca, koji šokira Grbavicu i pogađa za vodstvo gostiju od 1:0.

 

Ipak, domaći su se brzo konsolidovali, a izjednačenje je stiglo u 17. minuti. Lendrić je primio loptu na centru (gosti tražili ofsajd), zatim pretrčao tridesetak metara i onda nesebično uposlio M. Stevanovića, koji varkom tijela izbacuje Nurkovića i pogađa za 1:1.

 

Nije se dugo čekalo ni na drugi gol, koji je postigao Bekrić. Desetka plavih je pretrpjela velike kritike nakon poraza od Slobode, zbog loše igre, pa je na kritike odgovorio golom. Zolotić je šutirao sa više od 20 metara, a lopta je pogodila stativu, te se odbila direktno u Nurkovićevo lice i nokautirala ga, što je iskoristio Bekrić i poslao loptu u mrežu za vodstvo od 2:1.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook