iz kluba se oprostili od čuvenog igrača

Nije se oporavio nakon moždanog udara: Preminuo legendarni fudbaler Željezničara Branimir Jelušić

Sport27.10.24, 11:48h

Nije se oporavio nakon moždanog udara: Preminuo legendarni fudbaler Željezničara Branimir Jelušić
Moja želja je bila da nekada zaigram za Želju, jer sam još kao dječak navijao za ovaj klub. Sanjao sam da igram s Osimom i Smajlovićem i svoje sam snove ispunio. Moj ideal bio je i ostao Željezničar! - govorio je legendarni Jelušić

 

 

 

Legendarni fudbaler Željezničara Branimir Jelušić preminuo je u 79. godini života, potvrđeno je za N1 televiziju.


Jelušić (79) je doživio moždani udar prije jedanaest dana, nakon čega se nije uspio oporaviti.


FK Željezničar oprostio se na zvaničim stranicama kluba od Jelušića, koji je bio neizostavni član šampionske generacije Plavih 1972. godine.

 


Legenda Željezničara rođena je 3. maja 1946. godine u Sarajevu, a start karijere imao je u Slogi iz Ilijaša.


Prvi profesionalni ugovor potpisao je 1964. godine sa Željezničarom, a debitovao je za prvi tim iste godine pod trenerskom palicom Muniba Saračevića.


Fudbaler Željezničara je u vremenskom razdoblju od 1964. do 1977. godine odigrao je 332 prvenstvene utakmice za Željezničar i zabilježio 21 pogodak.


Pored zvaničnih nastupa za klub sa Grbavice zabilježio je ukupno 650 javnih utakmica.


Ime Branimira Jelušića našlo se i na širem spisku reprezentacije Jugoslavije, u vrijeme kada je selektor bio čuveni Rajko Mitić.


Nakon 13 godina u Željezničaru, Jelušić je nastupa za bugojansku Iskru i Famos iz Hrasnice. Bavio se i trenerskim poslom, poslije završetka igračke karijere.


- Moja želja je bila da nekada zaigram za Želju, jer sam još kao dječak navijao za ovaj klub. Sanjao sam da igram s Osimom i Smajlovićem i svoje sam snove ispunio. Moj ideal bio je i ostao Željezničar! - govorio je legendarni Jelušić.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook