Moderirao Danis Tanović

BKC ispunjen do posljednjeg mjesta: Masterclass holivudske zvijezde Meg Ryan izazvao veliki interes

Kultura20.08.24, 11:13h

BKC ispunjen do posljednjeg mjesta: Masterclass holivudske zvijezde Meg Ryan izazvao veliki interes
Ryan je također stigla u Sarajevo kako bi, u znak priznanja za njen izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, primila priznanje Počasno Srce Sarajeva na ovom regionalno jednoj od najpoznatijih filmskih smotri

 

 

Kasno sinoć u Sarajevo je doputovala holivudska zvijezda Meg Ryan koja je danas u Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu započela svoj masterclass. Ona je došla u pratnji nagrađivanog bh. reditelja Danisa Tanovića, dobitnika Oscara za film "Ničija zemlja“, koji i moderira ovaj događaj.


Uz Tanovića, u prisustvu Ryan je bio i direktor SFF-a Jovan Marjanović.
 

Kako javljaju naše kolege s terena, BKC je ispunjen do posljednjeg mjesta, vlada velika zainteresovanost, a kako je poznato, Ryan će nešto više govoriti o svom filmu “What Happens Later” koji će biti prikazan na ovogodišnjem 30. Sarajevo Film Festivalu. Također, masterclass će biti prilika za uvid u ključne aspekte njene glumačke karijere.


Romantična komedija koju je Ryan režirala, napisala scenarij i u kojoj glumi zajedno s Davidom Duchovnyjem, “What Happens Later“ Bleecker Street Medije, njeno je drugo redateljsko djelo, nakon nezavisnog filma “Ithaca“ iz 2015. godine.
 

Ryan je također stigla u Sarajevo kako bi, u znak priznanja za njen izvanredan doprinos filmskoj umjetnosti, primila priznanje Počasno Srce Sarajeva na ovom regionalno jednoj od najpoznatijih filmskih smotri.

 

(DEPO PORTAL/dg; Foto: N1)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook