Glamura nije nedostajalo

Zvanično otvorena četvrta noć SFF-a: Pored Jonha Turturra, pogledajte ko je još prošetao crvenim tepihom

Kultura19.08.24, 19:22h

Zvanično otvorena četvrta noć SFF-a: Pored Jonha Turturra, pogledajte ko je još prošetao crvenim tepihom
Crvenim tepihom prošetao je i slavni američki glumac i reditelj John Turturro

 

 

Četvrta je noć jubilarnog 30. izdanja Sarajevo Film Festivala. I ove večeri, brojne poznate ličnosti iz BiH, regije i svijeta prošetale su crvenim tepihom ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

 

Četvrtu noć na bosanskom ćilimu prvi su prošetali učesnici studentskog takmičarskog programa među kojima su se našli reditelji Isidora Ratković, Anja Resman, Bogdan Alecsandru

 

Bosanskim ćilimom ove noći prošli su i roditelji filma “All we need is light” i filma “Pepe” Payal Kapadia i Nelson Carlos De Los Santos Arias.

 

Crvenim tepihom prošetao je i slavni američki glumac i reditelj John Turturro.

 

Njemu će večeras u Narodnom pozorištu Sarajevo biti uručeno Počasno Srce Sarajeva. Svojom pojavom na crvenom tepihu izazvao je oduševljenje prisutnih.

 

- Ovo je festival koji nije tržište gdje se prodaju filmovi već je to slavljenje filma. Uvijek sam htio doći, imam mnogo prijatelja koji su bili ovdje te su mi pričali kako je to jedinstveno iskustvo - rekao je Turturro.

 

Slavni Turturro će u srijedu u Bosanskom kulturnom centru (BKC) održati masterclass. Podsjetimo da je Turturro glumio i u filmu "Tajni prolaz" bh. reditelja Ademira Kenovića.

 

Više fotografija pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook