FOTO/ ZVIJEZDE FILMA 'BACKUP'

Bojana Gregorić zasjala na crvenom tepihu, svi se okrenuli za njom: Počela druga noć SFF-a

Kultura17.08.24, 20:15h

Bojana Gregorić zasjala na crvenom tepihu, svi se okrenuli za njom: Počela druga noć SFF-a
Posebnu pažnju javnosti privukla je hrvatska glumica Bojana Gregorić Vejzović koja je ostvarila ulogu u filmu “Backup” Faruka Sokolovića

 

 

Defileom domaćih i regionalnih poznatih ličnosti na crvenom tepihu večeras ispred Narodnog pozorišta Sarajevo zvanično je počela i druga noć jubilarnog 30. Sarajevo Film Festivala (SFF).


Crvenim tepihom večeras su prošetali Nadine Mičić, Danko Delibašić i Mona Muratović, Rijad Gvozden, Jasna Diklić, Belma Salkunić-Bektešević, Bojana Gregorić Vejzović, ali ekipa filma “Backup” Faruka Sokolovića.


Kako je sve izgledalo možete pogledati u galeriji fotografija N1.

 

Posebnu pažnju javnosti privukla je hrvatska glumica Bojana Gregorić Vejzović koja je ostvarila ulogu u spomenutom filmu.

 

bojana-gregoric-30-sff-n1

 

- Ovdje je fantastično, uvijek jedno dobro raspoloženje, divni ljudi, zabava i odlična klopa. Nadam se da će nam i film biti odličan, ja ću ga večeras prvi put pogledati. Ima treme, ali to je pozitivan dio ovog posla - kazala je glumica za N1.

 

Podsjetimo, ovaj žanrovski psihološki triler se prvenstveno bavi traumom koja je proživljena i preživljena, ali koja tek treba da bude prevaziđena. Oslobađanje tereta i okova prošlosti je ono što gotovo svi likovi u filmu priželjkuju. Porodica, ljubav kćerke prema ocu, prijateljstvo i izbor koji za vrijeme rata napravi glavni lik dolazi na naplatu danas, 25 godina poslije. Preispitivanje prošlosti u odnosu na današnji život je centralna tema filma.

 

Film okuplja regionalnu glumačku ekipu i sjajne mlade bosanskohercegovačke glumce i glumice: Belma Salkunić-Bektešević, Dragan Bjelogrlić, Rijad Gvozden, Bojana Gregorić Vejzović, Faruk Sokolović, Jasna Diklić, Karla Matošić Gvozden i drugi. Producentica filma je Duda Sokolović.


Film će biti prikazan u okviru programa Open Air i BH Film.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:N1)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook