Konačno

Tužilaštvo BiH, mjesec dana nakon bijega u Hrvatsku, zatražilo raspisivanje crvene potjernice za Zoranom Galićem

Hronika06.08.24, 16:27h

Tužilaštvo BiH, mjesec dana nakon bijega u Hrvatsku, zatražilo raspisivanje crvene potjernice za Zoranom Galićem
Iz Suda Bosne i Hercegovine potvrđeno je medijima da su zahtjev Tužilaštva BiH zaprimili u poslijepodnevnim satima, a odluku o raspisivanju potjernice trebali bi donijeti u narednim danima

 

 

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je od Suda BiH raspisivanje crvene potjernice za zamjenikom direktora SIPA-e Zoranom Galićem, koji je prije nekoliko sedmica pobjegao u susjednu Hrvatsku.

 

Iz Suda Bosne i Hercegovine potvrđeno je medijima da su zahtjev Tužilaštva BiH zaprimili u poslijepodnevnim satima, a odluku o raspisivanju potjernice trebali bi donijeti u narednim danima.

 

Također, za 18 sati zakazana je hitna telefonska sjednica Vijeća ministara BiH sa samo jednom tačkom – razmatranje smjene Zorana Galića sa mjesta zamjenika direktora SIPA-e što je on, prošle sedmice, i sam tražio.

 

Tužilaštvo sedmicama nije tražilo raspisivanje potjernice iz nepoznatih razloga, a akcija, u kojoj je Galić trebao biti uhapšen, izvedena je 9. jula.

 

Kako su tada saopćili iz Tužilaštva BiH, Galić nije nađen u svome mjestu stanovanja, jer mu je neidentifikovana osoba javila da se sprema akcija i da bi on mogao biti jedan od uhapšenih. Galić je tako, 8. jula, prešao granicu s Hrvatskom.

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook