Nakon što je zatražio razrješenje

Zoran Galić ipak nije razriješen dužnosti, Vijeće ministara čeka izjašnjenje Ministarstva sigurnosti i Nezavisnog odbora

Hronika31.07.24, 13:29h

Zoran Galić ipak nije razriješen dužnosti, Vijeće ministara čeka izjašnjenje Ministarstva sigurnosti i Nezavisnog odbora
U Vijeću ministara žele najprije utvrditi da li je stekao uslove za penziju. Pogotovo jer ga potražuje Tužilaštvo BiH zbog organiziranog kriminala.

 

 

U Sarajevu je završena sjednica Vijeća ministara na kojoj se našla i tačka vezana za Zorana Galića, zamjenika direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), čiji zahtjev ipak nije uvažen, saznaje Avaz.

 

Podsjetimo, Galić, koji se prema navodima Tužilaštva BiH nalazi u bjekstvu u Hrvatskoj, zatražio je od Nezavisnog odbora Parlamenta BiH i Vijeća ministara da ga razriješe dužnosti s ove pozicije.

 

Prije odluke, potrebno je mišljenje Nezavisnog odbora i Ministarstva sigurnosti BiH.

 

Galić je, u zahtjevu putem advokata, tražio da se razriješi dužnosti zamjenika prije isteka mandata, jer je stekao uslove za penziju.

 

O svemu je upoznao i SIPA-u, a u zahtjevu se navodi da je podnio i zahtjev za godišnji odmor, a da će nakon toga podnijeti i zahtjev za ostvarivanje prava na penziju.

 

No, u Vijeću ministara žele najprije utvrditi da li je stekao uslove za penziju. Pogotovo jer ga potražuje Tužilaštvo BiH zbog organiziranog kriminala.

 

(Avaz/DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook