do 15. septembra 2024

Otvorene prijave za 2. festival dječije muzike 'Kids Star'

Kultura04.08.24, 14:22h

Otvorene prijave za 2. festival dječije muzike 'Kids Star'
U takmičarskom dijelu programa nastupalo je 20 učesnika iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije

 

 

Prijave za 2. međunarodni festival dječije muzike Sarajevo „Kids Star“ 2024. su zvanično otvorene.
 
 
Festival koji inspiriše djecu da pjevaju, vole život i pokažu svoje umjetničke talente održat će se 7. decembra u Domu mladih u Sarajevu, s još bogatijim i uzbudljivijim takmičarskim i revijalnim programom. 
 
 
Učesnici će imati priliku za obilazak Sarajeva na dan Festivala u jutarnjim satima, te učestvovati u kreativnim radionicama dan ranije.
 
 
Prošlogodišnji „Kids Star“, održan 2. decembra, bio je izuzetno uspješan. U takmičarskom dijelu programa nastupalo je 20 učesnika iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Sjeverne Makedonije, podijeljeni u dvije kategorije:
 
Male zvijezde 
Mlade zvijezde 
 
Ove godine pravo učešća imaju pojedinci i duet sa pjesmama odgovarajuće tematike i tekstovima prilagođenim dječijem uzrastu. Pjesme trebaju biti o dječijoj svakodnevici, igrama, maštanjima, ljubavi i svemu što na pozitivan način prikazuje ljepotu i slobodu dječijeg odrastanja. Pjesme moraju biti novonastale (ne starije od godinu dana) i autorske. Mogu biti ranije izvođene, ali van granica BiH.
 
 
Djeca i mladi od 5 do 15 godina mogu slati prijave na e-mail: [email protected] do 15. septembra 2024. godine do 23:59h. Prijavni obrazac i propozicije možete pronaći na web stranici www.artista.ba.
 
 
Za više informacija kontaktirajte nas putem društvenih mreža ili e-mailova: [email protected] i [email protected].
 
 
Udruženje za očuvanje i razvoj umjetnosti "ARTISTA", kao organizator, ove godine očekuje još veći broj prijava, sa ciljem da Festival postane centralni događaj za djecu u BiH, ali i šire.
 
 
Festival „Kids Star“ 2024. su do sada podržali Grad Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS i AMUS.
 
 
(DEPO PORTAL/af)
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook