VIDEO/ Pogledajte i trailer

Evo kada stiže druga sezona planetarno popularne Netflixove serije Squid Game, najavljena i treća sezona

Kultura01.08.24, 13:10h

Evo kada stiže druga sezona planetarno popularne Netflixove serije Squid Game, najavljena i treća sezona
Glavni glumac Lee Jung-jae je, još u maju ove godine, najavio da će se serija vratiti u decembru, a sada je poznat i tačan datum

 

 

Netflix je konačno otkrio datum premijere dugoočekivane druge sezone serije Squid Game - 26. decembar. Također, najavljena je i treća, finalna, sezona serije.

 

Nova sezona trebala bi pratiti pobjednika iz prve sezone, Gi-huna (igrača 456), usmjerenog ka pronalaženju ljudi koji stoje iza organizacije smrtonosnih igara. Glavni glumac Lee Jung-jae je još u maju, u intervjuu za Business Insider, najavio da će se serija vratiti u decembru, a sada je poznat i tačan datum.

 

Također, glumac Wi Ha-joon je najavio da će njegov lik policajca Hwang Jun-hoa imati svoju vlastitu priču u nadolazećoj sezoni, a nadodao je da smatra da će druga sezona biti još zanimljivija.

 

Objavljen je i trailer sa datumom:

 

 

Serija Squid Game premijerno je prikazana na Netflixu 17. septembra 2021. godine, a postala je jedna od najgledanijih serija te godine. Radi se o priči o siromašnim ljudima koji se takmiče u smrtonosnoj igri kako bi osvojili visoku novčanu nagradu. Ideja serije je kritika na južnokorejski nesrazmjer bogatstva. Lee Jung-jae glumi ovisnika o kocki, Seong Gi-huna, a Park Hae-soo njegovog prijatelj iz djetinjstva, Cho Sang-wooa. Reditelj serije je Hwang Dong-hyuk.

 

(DEPO PORTAL/au)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook