Zamjenik direktora SIPA-e

Advokatica tvrdi: Zoranu Galiću stigao poziv da dođe u Tužilaštvo BiH

Hronika29.07.24, 12:47h

Advokatica tvrdi: Zoranu Galiću stigao poziv da dođe u Tužilaštvo BiH
Grizelj Ćorluka kaže da je SIPA ima dokumentaciju kako bi kadrovska služba utvrdila da li je on za bolovanja ili za suspenzije.

 

 

 

Zoran Galić, zamjenik direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji se prema navodima Tužilaštva BiH nalazi u bjekstvu u Hrvatskoj, dobio je prošle sedmice poziv da dođe na ispitivanje u ovu pravosudnu instituciju, saznaje portal Avaza.

 


Ovu informaciju potvrdila je i njegova advokatica Ivana Grizelj Ćorluka

 

Grizelj Ćorluka tvrdi da se pozivu nisu odazvali, jer se Galić i dalje nalazi na bolovanju.

 

O tome, kako kaže, poslali su svu dokumentaciju i Tužilaštvu BiH i SIPA-i, kako bi "imali prave informacije".

 

 - Gospodin Galić nije u bjekstvu, on je na liječenju u Hrvatskoj i nalazi se na bolovanju. Postoji medicinska dokumentacija o tome. Sve smo poslali Tužilaštvu. Poslali smo i SIPA-i, kao njegovom poslovdacu da vide da li je dokumentacija koju smo dali razlog da se on suspendira - kaže Grizelj Ćorluka.

 

Prema njenim riječima, postoji mogućnost da Galić dođe u BiH, ali o tome će odlučiti ljekari, "s obzirom da je liječenje i dalje u toku".

 

 - Nezahvalno je govoriti o vremenu povratka. Ali nikada nije ni otišao u smislu da je pobjegao i da se neće vratiti. Kada će biti uvjeti, to će odrediti zdravstveno stanje. Neka Tužilaštvo sve provjeri - kaže ona.

 


Tvrdi da je stigao novi poziv da se Galić javi u Tužilaštvo, koji je medicinskom dokumentacijom opravdan, a odnosi se na ispitivanje u ovoj instituciji.

 

- Meni je kao braniteljici stigao novi poziv putem faksa da dođemo u Tužilaštvo. Ja sam odgovorila i poslala ovjerene prepiske medicinske dokumentacije. Zbog toga nismo ni došli. To je bilo prošli tjedan. Ovdje treba reći da Galić ne bježi da se proces odradi, ali nije u mogućnosti doći zbog liječenja i opravdali smo svoj nedolazak.  Dapače, nama bi bilo drago da Tužilaštvo sve istraži kao i gospodinu Galiću - kaže ona.

 

Grizelj Ćorluka kaže da je SIPA ima dokumentaciju kako bi kadrovska služba utvrdila da li je on za bolovanja ili za suspenzije.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook