osveta na šipu

Ko je žena uhapšena sinoć u Sarajevu: Osumnjičena da je pomagala braći Abazi koja su pucala na Almedina R.?

Hronika20.07.24, 08:21h

Ko je žena uhapšena sinoć u Sarajevu: Osumnjičena da je pomagala braći Abazi koja su pucala na Almedina R.?
Podsjećamo, braća Abazi su prije dva dana, oko 19.55 sati u naselju Šip, pokušali ubiti Almedina R. (39) koji je ranjen u pucnjavi

 

 

 

Jedna ženska osoba uhapšena je sinoć zbog sumnje da je pomagala osumnjičenom za pucnjavu u sarajevskom naselju Šip, braći Abazi - Almedinu i Seadu.


Ova informacija potvrđena je iz MUP-a Kantona Sarajevo.


- U 20.15 sati, slobode je lišena 44-godišnja žena, A.S. iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da je počinila krivično djelo Pomoć učiniocu poslije učinjenog krivičnog djela (član 346. KZ FBiH). Osumnjičena, koja se tereti za pomoć izvršiocima krivičnog djela Pokušaj ubistva od 18.07.2024. godine, sprovedena je u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS - navodi se u saopćenju.


Podsjećamo, braća Abazi su prije dva dana, oko 19.55 sati u naselju Šip, pokušali ubiti Almedina R. (39) koji je ranjen u pucnjavi.


Motiv pokušaja ubistva bila je osveta... Prethodno je došlo do tuče između Seada Abazija i Almedina R. Deblji kraj izvukao je Sead Abazi.


Prema saznanjima do kojih su došli pojedini mediji, on nije želio da slučaj prijavi policiji, već da se osveti te je pozvao brata Almedina Abazija i skovao plan...


Počinitelji su uhapšeni u Neumu.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook