'Racionalno trošiti vodu'

Ovo su ulice u Sarajevu koje će na blizu 40 stepeni ostati bez vode, oglasili se iz ViK-a

Hronika17.07.24, 09:20h

Ovo su ulice u Sarajevu koje će na blizu 40 stepeni ostati bez vode, oglasili se iz ViK-a
Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima

 

 

U Sarajevu se najavljuje još jedan izuzetno topao dan. Iz kantonalnog komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija građane su informisali o radovima tokom dana u centralnom dijelu grada.

 

Osim redovnih aktivnosti iz ViK-a tu su i radovi u okviru rekonstrukcije vodovodne mreže koji se realizira sredstvima druge tranše EBRD kredita.

 

- U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema izvodit će se radovi na popravkama kvarova i druge intervencije na vodovodnoj mreži zbog čega može doći do prekida snabdijevanja vodom u ulicama: Sulejmana Zolja, Sarači, Višegradska kapija, Krka, Brajkovac, Bjelave, Toka, Bjelavica, Iza Hrida, Iza Gaja, Močila, Jarčedoli, Obhodža, Lipe, Rogina, Osmana Nakaša, Vinograd, Grličića brdo, Čebedžije, Zmajevac, Jukićeva, Betanija, Alipašina i Patriotske lige.

 

U sklopu realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne mreže koji se realizira sredstvima druge tranše EBRD kredita planirani su radovi u ulicama Čadordžina i Sedrenik. Zbog ovih radova do prekida u vodosnabdijevanju će doći u navedenim ulicama, a moguć je prekid snabdijevanja i u susjednim ulicama.

 

Normalizaciju u vodosnabdijevanju očekujemo po okončanju radova u poslijepodnevnim satima - navodi se.

 

Podsjećamo, zbog vrućina i jučer je ponovo upućen apel građanima da racionalno troše vodu jer je hidrološka situacija loša.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook