AGONIJA

Drama putnika na putu ka Grčkoj: Krenuli na ljetovanje, minibusu nasred autoputa otpali točkovi... Prisjelo im!

Hronika15.07.24, 19:46h

Drama putnika na putu ka Grčkoj: Krenuli na ljetovanje, minibusu nasred autoputa otpali točkovi... Prisjelo im!
Kompletan minibus je počeo da se trese. Vidjeli smo dva naša točka kako nas prestižu bukvalno. Vozač je jedva uspio da nas zaustavi, da se ne prevrnemo. Stao je u zaustavnoj traci - govori jedan od putnika

 

 


Putinici koji su preko prevoznika "Terra travel" krenuli na ljetovanje u Grčku, noćas su preživjeli pravu dramu nakon što su minibusu kojim su išli, nasred autoputa, otpala dva točka. Agonija putnika tu nije bila gotova, imajući u vidu da su prevoz do krajnje destinacije čekali oko pet sati.


Portalu Nova.rs javili su se putnici kojima se ljetovanje već na početku pretvorilo u uspomenu koju bi najradije zaboravili.


Putovanje u Grčku ugovorili su preko agencije za prevoz „Terra travel“, a plan je takav da agencija najprije kombijima preuzima putnike na njihovim adresama širom Beograda, nakon čega svi prelaze u minibus i nastavljaju dalje ka svojoj destinaciji.


Ovoga puta, ka Grčkoj je zajedno sa vozačima pomenute agencije oko 20 časova krenulo dvadesetak putnika iz Beograda. I prije nego što su napustili Srbiju, jasno je bilo da će nešto krenuti po zlu.


Nešto je puklo već na početku


- U nekom trenutku su odlučili da će ići preko granice Prohor Pčinjski uz obrazloženje da je tu manja gužva. Većina putnika je negodovala uz komentar da je tamo loš put - kaže za Nova.rs jedan od putnika.


Međutim, uz insistiranje vozača krenuli su ka ovom prelazu.


U blizini prelaza, prema tvrdnjama putnika, čulo se da je na vozilu nešto puklo, nakon čega su se zaustavili.


- Vozači su bili 15 minuta napolju i činilo se da nešto popravljaju. Ipak, poslije toga nastavili smo put i ušli u Sjevernu Makedoniju. Kada smo stigli na auto-put, negdje pred Kumanovom, kompletan minibus je počeo da se trese. Vidjeli smo dva naša točka kako nas prestižu bukvalno. Vozač je jedva uspio da nas zaustavi, da se ne prevrnemo. Stao je u zaustavnoj traci - pojašnjava sagovornik.


Bez dva točka, trougla i prsluka


Prema riječima sagovornika Nove.rs, vozači nisu imali trougao kojim bi obilježili mjesto gde stoje, kao ni reflektujuće prsluke.


- Nisu imali ni rezervne točkove, neka djeca su se preskakala preko bankine. Bilo je uplakanih i uplašenih putnika. Vozači su bili jako neprijatni, jedan je čak odgurnuo momka koji ga je pitao zašto je nastavio da vozi, jer smo svi mogli da izginemo - kaže jedan od putnika.


Nastavak teksta i foto i video detalje pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook