nova provokacija?

Suljagić se oglasio o pamfletu iz Srbije: 'Uputili protestnu notu što nismo legli da nas sve pokolju!'

Front13.07.24, 19:39h

Suljagić se oglasio o pamfletu iz Srbije: 'Uputili protestnu notu što nismo legli da nas sve pokolju!'
Srbija je Bosni i Hercegovini poslala protestnu notu 11. jula, na dan kada se obilježavala 29. godišnjica genocida u Srebrenici


 


Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari, oglasio se kratkom porukom na društvenoj mreži X povodom protestne note koju je Ministarstvo vanjskih poslova Srbije uputilo Ministarstvu vanjskih poslova naše zemlje.


- Uputili protestnu notu što nismo legli da nas sve pokolju, napisao je Suljagić.

 


Srbija je Bosni i Hercegovini poslala protestnu notu 11. jula, na dan kada se obilježavala 29. godišnjica genocida u Srebrenici. 


Iako iz Ministarstva vanjskih poslova BiH, kao ni sam ministar Elmedin Konaković, nisu naveli šta je tačno napisano u protestnoj noti, jasno je da je riječ o još jednoj provokaciji srbijanskih vlasti s obzirom da je pismo odbijeno, prenosi Oslobođenje.


- U vidu note dobili smo od MVP Srbije sraman politički pamflet prepun historijskog revizionizma. Notu su poslali 11. jula i time još jednom pokazali svoje pravo lice. Takvu smo notu naravno odbili primiti i vratili je na adresu pošiljaoca, napisao je Konaković na društvenim mrežama.

 


(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook