nastavljeno negiranje genocida

Baš 11. jula: Iz MVP Republike Srbije stigla protesta nota - uvreda za žrtve, ali i za sve bh. građane!

Front13.07.24, 17:09h

Baš 11. jula: Iz MVP Republike Srbije stigla protesta nota - uvreda za žrtve, ali i za sve bh. građane!
Kako se navodi u saopćenju MVP BiH, "samo slanje note na 11. juli, bolni datum u historiji Bosne i Hercegovine, predstavlja uvredu, kako za žrtve i porodice, tako i za sve bh. građane"

 

 

Na adresu Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine 11. jula stigla je protestna nota Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije - saopćeno je iz MVP BiH.


Kako se navodi u saopćenju, "samo slanje note na 11. juli, bolni datum u historiji Bosne i Hercegovine, predstavlja uvredu, kako za žrtve i porodice, tako i za sve bh. građane".


- Političke elite ustrajno nastavljaju zalagati čitav srpski narod u odbrani genocidnih politika i nastavljaju negirati genocid. Države članice UN-a koje poštuju međunarodni poredak zasnovan na vladavini prava kao temeljnoj vrijednosti, poštujući Bečku konvenciju o diplomatskim odnosima i pozitivne diplomatske prakse, ne komuniciraju na način kako je to navedeno u noti Ministarstva vanjskih poslova Srbije.
Stoga, dostavljeni politički pamflet pun historijskog revizionizma, Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine odbilo je primiti - poručuju iz MVP BiH.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook