VIDEO/ Sve zabilježile kamere

Nevjerovatne scene u svijetu sporta: Policajac na utakmici upucao golmana

Hronika11.07.24, 16:27h

Nevjerovatne scene u svijetu sporta: Policajac na utakmici upucao golmana
Ljekarska služba je na odmah na terenu pomogla ranjenom golmanu koji je potom vozilom hitne pomoći prevezen u lokalnu bolnicu

 

 

Šokantne snimke dolaze iz Brazila, gdje je jedan policajac gumenim metkom iz puške pucao u vratara ekipe Gremio Anapolisa Ramona Souzu nakon gužve koja je nastala uz rub travnjaka nakon utakmice.

 

Utakmicu 12. kola regionalnog Goiano Championship Access Division prvenstva između Gremio Anapolisa i Centro Oestea (1:2) obilježila je nevjerovatna scena. Tokom naguravanja igrača nakon posljednjeg zvižduka uz rub terena kod korner zastavice, policajac je gumenim metkom upucao u nogu golmana Ramona Souzu nakon čega su se igrači razbježali.

 

Ljekarska služba je na odmah na terenu pomogla ranjenom golmanu koji je potom vozilom hitne pomoći prevezen u lokalnu bolnicu.

 

Društvenim mrežama se širi snimka trenutka u kojem se jasno vidi kako pripadnik osiguranja iz blizine puca u igrača. U Gremio Anapolisu su bili šokirani potezom pripadnika CPE jedinice.

 

- Užasan, ovo je nevjerojatan i zločinački čin nekoga tko bi trebao cijeniti sigurnost i integritet ljudi, koji su bili na stadionu Jonas Duarte. Poduzet ćemo sve moguće pravne korake kako bi se odgovorna osoba kaznila i pravda zadovoljila. Ovo kriminalno djelo ne smije ostati nekažnjeno - prenose brazilski mediji izjavu kluba.

 

Odjel za komunikacije Vojne policije države Goias izvijestio je kako je “odmah pokrenuta istraga kako bi se utvrdile sve činjenice.”

 

O događaju se saopštenjem očitovalo i Ministarstvo sporta, ocijenivši slučaj “neprihvatljivim” i navodeći kako je ovakvo ponašanje Vojne policije “protivno temeljnim načelima sigurnosti i fizičkog integriteta koji moraju biti zagarantovani”.

 

Video pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook