Tužni prizori

Tabuti s 14 žrtava genocida u Srebrenici stigli u Potočare

Hronika09.07.24, 17:53h

Tabuti s 14 žrtava genocida u Srebrenici stigli u Potočare
Rodbina i prijatelji dočekali su tabute ispred bivše Fabrike akumulatora u kompleksu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari

 

 

U Memorijalni centar Srebrenica-Potočari danas su stigli tabuti sa 14 žrtava genocida.

 

Rodbina i prijatelji dočekali su tabute ispred bivše Fabrike akumulatora u kompleksu Memorijalnog centra Srebrenica-Potočari.

 

Ove godine vječni smiraj će u Potočarima pronaći i Beriz Mujić koji je imao sedamnaest godina kada se dogodio genocid. Njegovo tijelo je identifikovala rodica Ramiza Hasanović.

 

- Moj rođak je pronađen u blizini Sućeske, na planini Kak. Nažalost, veoma malo ima kostiju. Vrijeme prolazi, živi se u neizvjesnosti i bolje je da ima svoj mezar. Konačno će njegova duša pronaći smiraj - kazala je za Fenu Hasanović.

 

Esed Bašić je dočekao tabut bratića Midhata.

 

- Teško mi je i ne daj Bože nikome, i da se njegove kosti smire. Godine prolaze, a bol je ista kao da je jučer to bilo - kazao je Bašić.

 

Za žrtve genocida proučin je tehvid, a vjerski program je predvodio glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir efendija Peštalić.

 

Kolona sa tabutima danas je krenula iz Visokog, a na putu ka Potočarima je stala u Sarajevu te u Srebrenici ispred Gradske džamije.

 

Na kolektivnoj dženazi 11. jula u Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari ove godine će biti ukopani posmrtni ostaci 14 žrtava genocida počinjenog u Srebrenici u ljeto 1995. godine.

 

(FENA/mm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook