veliko interesovanje

Zbog koncerta Nermina Puškara u četvrtak i petak obustava saobraćaja u pojedinim centralnim ulicama Sarajeva

Hronika03.07.24, 12:32h

Zbog koncerta Nermina Puškara u četvrtak i petak obustava saobraćaja u pojedinim centralnim ulicama Sarajeva
Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a KS

 

 

Koncert Nermina Puškara će se održati 4. jula, u 21 sat, u okviru Festivala Baščaršijske noći na otvorenoj pozornici koja će biti postavljena u ulici Zelenih beretki. 


Puškar će zajedno sa bendom, koji čine vrhunski profesionalni muzičari iz BiH i Slovenije, izvesti pjesme koje su obilježile njegovu uspješnu dugogodišnju muzičku karijeru, pjesme koje su, slobodno možemo reći, obilježile jedan vremenski period i uz koje je odrasla cijela jedna generacija.


Zbog održavanja ovog koncerta na otvorenom i velikog interesovanja publike u centralnim ulicama Sarajeva doći će do izmjene režima saobraćaja, i to obustave saobraćaja i parkiranja dana 04. 07. 2024. od 10:00 do 05. 07. 2024. godine do 04:00 sati na saobraćajnici Zelenih beretki od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina Bana do spoja sa ulicom Ćumurija;

 

Regulaciju toka saobraćaja, na dijelu potpune obustave saobraćaja i raskrsnicama na kojima se saobraćaj usmjerava u alternativne prvace, vršit će pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo. Nakon utvrđenog vremenskog termina, odnosno stvaranja sigurnosnih uslova za odvijanje saobraćaja motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovni režim saobraćanja.

 

Koncert Nermina Puškarase dešava u organizaciji Bosanskog kulturnog centra KS u okviru festivala Baščaršijske noći, a pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Općine Stari Grad Sarajevo, Grada Sarajeva i u partnerstvu sa Turističkom zajednicom KS. Kao predgrupa na koncertu nastupit će bend “Tetak 13.”, petočlana ekipa koja izvodi energični autorski rock repertoar. Do sada su objavili četiri singla, a planiraju do kraja godine objaviti i prvi studijski album.

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook