krivična prijava

SIPA istražuje, Tužilaštvo BiH potvrdilo: Vrše se provjere u Košarkaškom savezu BiH

Hronika03.07.24, 12:23h

SIPA istražuje, Tužilaštvo BiH potvrdilo: Vrše se provjere u Košarkaškom savezu BiH
- Vrše se određene provjere u vezi sa navodima iz prijave - navedeno je u odgovoru iz Tužilaštva BiH.

 

 


Policijski službenici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), po nalogu Tužilaštva BiH, već u nekoliko navrata vršili su određene provjere u Košarkaškom savezu BiH, piše Raport.

 

Redakcija Raporta se obratili Tužilaštvu BiH s pitanjem da li su provjere SIPA-e vezane za krivičnu prijavu zbog navodno održane Vanredne sjednice Skupštine Košarkaškog saveza BiH iz juna prošle godine?

 

- Vrše se određene provjere u vezi sa navodima iz prijave - navedeno je u odgovoru iz Tužilaštva BiH.

 

Božo Bošnjak, košarkaški radnik iz Širokog Brijega, još je u oktobru prošle godine za naš portal izjavio da je vanredna sjednica Skupštine Košarkaškog saveza BiH, za koju se u zvaničnim dokumentima navodi da je održana još 14. juna 2023., bila fiktivna, odnosno da nikada nije ni održana.

 

Bošnjak tada je najavio da će podići krivične prijave protiv osoba za koje smatra da su odgovorne za ovu aferu, što je i uradio.

 

Nakon toga je, po nalogu Tužilaštva BiH, SIPA u nekoliko navrata boravila u KSBiH, te saslušala određene uposlenike Kancelarije Saveza.

 

Evidencija i potpisi delegata sa Vanredne sjednice Skupštine KSBiH iz juna 2023.


Prema saznanjima, inspektori SIPA-e su saslušali samog Bošnjaka, kao i još jednog člana Skupštine Saveza koji je, kao i Bošnjak, negirao da je održana spomenuta Vanredna sjednica Skupštine KSBiH.

 

No, za razliku od Bošnjaka, čiji prisustvo na (ne)održanoj sjednici nije potvrđeno njegovim potpisom, drugi član Skupštine, inače delegiran iz Košarkaškog saveza Republike Srpske, uredno je potpisan na spisku prisutnih delegata.

 

Međutim, kako saznaje Raport, on je negirao da se potpisao na spisak, pogotovo što nije ni znao za navodnu sjednicu.

 


Da se nešto čudno dešava, govori i izjava Almira Bradića, aktuelnog direktora Košarkaškog kluba Bosna Meridianbet i člana Skupštine Košarkaškog saveza BiH.

 

(DEPO PORTAL/af)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook