VIDEO/ LUDA ZABAVA U ATRIJUMU BKC-a

'Rap partija all over Baščaršija': Katarza, Geko i Black Beriz otvaraju 'Baščaršijske noći', ulaz slobodan

Kultura01.07.24, 12:24h

'Rap partija all over Baščaršija': Katarza, Geko i Black Beriz otvaraju 'Baščaršijske noći', ulaz slobodan
Ovogodišnje izdanje festivala Baščaršijske noći počinje u ponedjeljak, 1. jula, a luda zabava kreće večeras u Atrijumu BKC-a

 

 


Festival Baščaršijske noći svečano će biti otvoren večeras u Atrijumu Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu programom 'Rap partija all over Baščaršija', sa početkom u 21 sat. Nastupaju Katarza, Geko i Black Beriz!


Katarza, reper i producent iz Sarajeva... Prvi album "Young Njegoš EP" objavio je 2017. godine i u njemu tvrdi da je reinkarnacija nekadašnjeg crnogorskog vladara i pjesnika Petra II Petrovića Njegoša. Stil mu je žanrovski fluidan i karakteteriziraju ga tematike iz narodnog miljea, crni humor, društveni stereotipi i devijacije, te pitanja nacionalnog identiteta.


Alen Geko, autohtoni velešićki primjerak Mambo Velešićano, multidimenzionalnog muzičkog nestvaralaštva. Sarajevska raja, Boga pitaj od kad i do kad, a mogao bi karijeru završiti i u Vratniku. Pjesme su mu široka lepeza umjetničkih i muzičkih „nedjela i zločina”.


Black Beriz, više od repera, manje od tri... Kruna bošnjačke poezije 21. stoljeća. Taj holivudski osmijeh i radijski glas vraćaju dikciju u trending.


Ulaz na koncert je besplatan!

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook