vlada ks donijela zaključak

Lijepa vijest za đake i studente u Sarajevu, ministar Šteta potvrdio: Tokom raspusta mogu besplatno koristiti javni prevoz

Hronika27.06.24, 13:43h

Lijepa vijest za đake i studente u Sarajevu, ministar Šteta potvrdio: Tokom raspusta mogu besplatno koristiti javni prevoz
Svi učenici i studenti koji su izvadili svoje karte za školsku 2023/2024. moći će besplatno koristiti javni prevoz tokom raspusta, jer im se važenje tih karata produžava do početka sljedeće školske godine

 

 


Na prijedlog Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo danas je donijela zaključak kojim će svim đacima i studentima produžiti važenje beskontaktnih karti za javni prevoz i tokom mjeseci u kojima nema školske nastave.


Svi učenici i studenti koji su izvadili svoje karte za školsku 2023/2024. moći će besplatno koristiti javni prevoz tokom raspusta, jer im se važenje tih karata produžava do početka sljedeće školske godine.


Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta istakao je kako su u ranijem periodu obavljeni svi potrebni razgovori, analizirano stanje na terenu, kao i zahtjevi roditelja, te se u konačnici i sa prevoznicima Gras i Centrotrans uspio postići dogovor za dobrobit đaka i studenata.


“Đaci i studenti će i tokom raspusta moći besplatno koristiti javni prevoz, što će im, vjerujem, itekako značiti. Za ove dvije kategorije smo donijeli velike pogodnosti u proteklom periodu i ponosan sam na činjenicu što im vraćamo povjerenje u kvalitet javnog prevoza. Mladima smo dužni omogućiti sve kako bi uspjeli u svemu što žele”, zaključio je ministar Šteta.


Istaknuto je kako se Sarajevo može izdvojiti u regiji po pogodnostima koje pruža korisnicima javnog prevoza, kako uz nabavku novih vozila, izgradnji infrastrukture, tako i benefitima za određene kategorije.


Podsjećamo, Ministarstvo saobraćaja KS je u ranijem periodu donijelo odluku da svi kuponi važe kod oba prevoznika, a besplatno korištenje javnog prevoza omogućeno je i penzionerima sa najnižom penzijom.


Iz Ministarstva saobraćaja KS navode da je još mnogo posla pred njima i da će nastaviti raditi u interesu svih građana svakog dijela kantona kada je riječ o unapređenju javnog prevoza.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook