Video/LIKVIDACIJA U CETINJU

Tužiteljka Đerić iznijela trenutno poznate detalje o ubistvu pripadnika škaljarskog klana, a poznata i imena ranjenih

Hronika20.06.24, 15:27h

Tužiteljka Đerić iznijela trenutno poznate detalje o ubistvu pripadnika škaljarskog klana, a poznata i imena ranjenih
Koliko je bila jaka detonacija govori i činjenica da su popucala stakla na zgradi Sportskog centra, te da je na mjestu eksplozije otkinuto drvo

 

 

Viša državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić koja rukovodi uviđajem o jutrošnjoj eksploziji na Cetinju u kojoj su dvije osobe poginule, tri povrijeđene saopštila je novinarima da ne može da saopšti gdje je aktivirana eksplozivna naprava.


“Ne znamo ko je izvršilac, uviđaj je u toku. Imamo samo preliminarne rezultate, prije završetka vještačenja ne možemo dati precizne informacije”, rekla je Ivanović Đerić.


Na Cetinju u blizini Sportskog centra jutros oko 9.10 časova, aktivirana je eksplozivna naprava u kojoj su poginuli Petar Kaluđerović i Dragan Roganović, a tri osobe Tanasije Taso Jovanović (46), Desanka Vujović i Mihailo Borozan (29) su povrijeđene, prenosi cdm.me.

 

Prema prvim informacijama pretpostavljalo se da je eksplozivna naprava bila postavljena pod vozilo marke Mercedes registarskih oznaka PG KH 876. Tokom uviđaja došlo se do pretpostavki da je eksplozivna naprava bila postavljena na drvetu te da je aktivirana kad su Kaluđerović i Roganović ulazili u auto.


Koliko je bila jaka detonacija govori i činjenica da su popucala stakla na zgradi Sportskog centra, te da je na mjestu eksplozije otkinuto drvo.

 

Po operativnim policijskim podacima Kaluđerović, Roganović i dvojica povrijeđenih pripadnici su organizovane kriminalne grupe “škaljrski klan”. Roganović i Kaluđerović su od ranije poznati policiji.


Mediji su ranije objavili da je Roganović ranjen 7. decembra 2017. godine oko 18.15 sati na Cetinju. Kada je izlazio iz automobla na njega iz automata “kalašnjikov” zapucala nepoznata osoba.


Kasnije se pojavila informacija da je taj pokušaj njegovog ubistva  organizovao kavački klan.


Kako su tada pisali mediji Roganović je bio bokser i vlasnik kafe bara “Akapulko”.


Navodno, on je bio tjelohranitelj Gorana Radomana koji je 2015. godine ubijen u Beogradu. Radoman je bio prva žrtva sukoba “škaljarskog” i “kavačkog” klana, a sumnja se da je ubijen zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji. Do sada je u sukobu ova dva klana ubijeno na desetine osoba.


U jutrošnjoj eksploziji stradao je i Petar Kaluđerović koji je nedavno hapšen zbog nedozvoljenog držanja oružja.

 

 

(DEPO PORTAL/jk/video Mediabiro)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook