Gradonačelnica Sarajeva u Kanu

Benjamina Karić bljesnula na crvenom tepihu, na svečano otvorenje filmskog festivala pozvao je gradonačelnik Kana

Kultura17.05.24, 12:55h

Benjamina Karić bljesnula na crvenom tepihu, na svečano otvorenje filmskog festivala pozvao je gradonačelnik Kana
Svoje utiske sa otvorenja gradonačelnica je sabrala u svom današnjem statusu na Facebooku koji prenosimo u nastavku teksta

 

 

Na poziv gradonačenika Kana Davida Lisnarda, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić sinoć je prisustvovala svečanom otvorenju 77. izdanja Kanskog filmskog festivala, koji je započeo premijerom filma "Megalopolis" Francisa Forda Coppole.

Svoje utiske sa otvorenja gradonačelnica je sabrala u svom današnjem statusu na Facebooku koji prenosimo u nastavku teksta:

 

- Grandiozno otvorenje 77. Kanskog film festivala premijerom "Megalopolisa" filmskog maga Francisa Forda Coppole!
Čast je u ulozi gradonačelnice Sarajeva, ponosnog grada filma UNESCO-a, ali i prošlogodišnjeg dobitnika nagrade „Cannes Global Production“ prisustvovati ovoj svjetskoj filmskoj smotri.


Lično sam se uvjerila da je i ovogodišnji bh. paviljon na Kanskom film festivalu privukao veliku pažnju svjetski priznatih znalaca i ljubitelja sedme umjetnosti.


Hvala uvaženom gradonačelniku Davidu Lisnardu na pozivu i srdačnoj dobrodošlici, napisala je Benjamina Karić.

 

 


Kako javljaju iz Stručne službe gradonačelnice Grada Sarajeva, gradonačelnica Karić je odlazak u Kan iskoristila i za bilateralni susret sa gradonačelnikom domaćinom, Davidom Lisnardom.

 

 

benjamina-kan-2

 

(DEPO PORTAL/jk)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook