video/oproštaj od rok dive

Sahranjena Slađana Milošević, brat skrhan od bola, kolege u suzama, Dado Topić održao govor: 'Nije bila dio ovog vremena'

Hronika08.04.24, 16:27h

Sahranjena Slađana Milošević, brat skrhan od bola, kolege u suzama, Dado Topić održao govor: 'Nije bila dio ovog vremena'
Brat Goran je sve vrijeme primao saučešće, i skrhan bolom se oprostio od svoje sestre Slađane

 

 

Slađana Milošević danas je sahranjena u Beogradu na groblju Lešće, a porodica, prijatelji i kolege su se oprostili od rok dive.


Rok diva Slađana Milošević umrla je 26. marta u zemunskoj bolnici, gdje je posljednjih 10 dana života bila na liječenju.


Porodica i prijatelji su na Lešću pjevačicu ispratili na vječni počinak, a među njima su bili brat pokojne pjevačice, bivši pjevač grupe “Generacija 5” Goran Milošević, pjevač Dado Topić, Peđa d Boj, Dragi i Žika Jelić, Oliver Mandić.


– Nije bila dio ovog vremena, nadam se da će pjevati u carstvu nebeskom – rekao je sveštenik na sahrani.


Brat Goran je sve vrijeme primao saučešće, i skrhan bolom se oprostio od svoje sestre Slađane, prenosi Blic.


Porodica je neutješna stajala na Lešću gdje je pjevačica sahranjena.

 

Dado Topić održao je potresan govor.


- Mnogo smo se družili, bila si brat, prijatelj... Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Međutim, nas dvoje smo jedno drugom poklonili stihove i pretvorili ih u jednu divnu pjesmu, baladu, koja nas je vezala i koja će ostati dugo u srcima svih koji su nas voljeli i svima onima koji će nas voljeti u budućim vremenima. Samo si jednom rekla u šali da svoje mjesto vidiš među zvezdama, mislim da si bila u pravu. Bila si jedinstvena, drugačija od svih, a toliko blaga, mirna, iskrena sa svima koje si voljela... Ostajem ovdje, sretan što sam bio jedan od njih - rekao je Dado.

 

 


Inače, Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.


Svoj prvi solo nastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju, 1974. godine, gde je osvojila "Gran Pri".


Na površinu jugoslovenske pop-rok scene isplivala je 1977. godine sa pjesmom "Au, Au" i iste godine imala svoj prvi veći nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gdje je nastupala prije Bijelog Dugmeta.


Milošević je počela da ruši tabue, kad je izdala pjesmu pod nazivom "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitovanje na brojnim radijskim i televizijskim programima.


Godine 1979, promovisala je pjesmu "Amsterdam", a 1981. godine nastupila na izboru za jugoslovenskog predstavnika na Pjesmi Evrovizije u Beogradu i osvojila osmo mjesto sa kompozicijom "Recept za ljubav".


Sa Dadom Topićem je 1984. godine snimila pesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister".

 


(DEPO PORTAL/jk)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook