NANIO IM TEŠKE POVREDE

Drama u centru Zenice: Muškarac nožem napao dvije žene, s njima bilo i 19-mjesečno dijete

Hronika01.04.24, 18:12h

Drama u centru Zenice: Muškarac nožem napao dvije žene, s njima bilo i 19-mjesečno dijete
Ne, nije tražio novac, nije im ništa materijalno otuđio, što znači da je ovo djelo počinio “iz čistog hira” - napisala je kćerka, odnosno sestra napadnutih žena

 

 


U Zenici je danas, oko 13 sati, muškarac u ulici Islambegovića put napao dvije ženske osobe, prilikom čega je istim nanio povrede.


Prema dostupnim informacijama iz Uprave policije MUP-a ZDK, došlo je do narušavanja javnog reda i mira prilikom kojeg je muška osoba nasilničkim ponašanjem povrijedila dvije ženske osobe, objavio je Zenicablog.


- Možemo potvrditi da je u 12:50h došlo do nasilničkog ponašanja od strane lica M.A. (1981.) iz Zenice prema licima F.B. (1963.) i P.A. (1985.) iz Zenice. Radi se o ženskim osobama koje su usljed zadobijenih povreda prebačene u službu Hitne pomoći Zenica - naveli su iz policije.


Također, prema dostupnim informacijama, već u 12:55h napadač je lociran u ulici Safvet-bega Bašagića gdje je uhapšen i priveden u prostorije Uprave policije MUP-a ZDK.


Povodom ovog nemilog događaja, javila se i kćerka, odnosno sestra napadnutih čiju poruku prenosi Zenicablog:


- Danas, 1.4.2024, u centru Zenice, 100 metara od MUP-a moja majka i sestra su, ničim izazvane, fizički napadnute od strane M.A. Mojoj majci, gradskoj ženi koja je prije 61 godinu rođena u centru ovog grada, kćerci nekadašnjeg giganta “Lutve vulkanizera”, danas su nanesene teške tjelesne povrede. Uz nju je također bila i moja sestra s djetetom od 19 mjeseci, kojoj su također nanesene ozbiljne povrede. Taj čovjek, ako se uopće može tako nazvati, ih je iz čistog mira napao izvadivši nož, a nedugo nakon toga i fizički napao. 


I ne, nije tražio novac, nije im ništa materijalno otuđio, što znači da je ovo djelo počinio “iz čistog hira”. 


Ruku na srce, policijski službenici su ga ubrzo pronašli i priveli, ali me samo zanima što se dešava s našim gradom? 


Dragi moji Zeničani i Zeničanke, što nam se ovo dešava? Jesmo li zaista došli do toga da nam postaje uobičajno da nam se U CENTRU, U SRED BIJELA DANA, dešavaju ovakvi incidenti? - navela je u svojoj poruci.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook