IZ BILTENA MUP-A KS

Težak sudar sinoć na Ilidži: Petero povrijeđeno, uhapšen vozač BMW-a, putniku se bore za život

Hronika31.03.24, 12:07h

Težak sudar sinoć na Ilidži: Petero povrijeđeno, uhapšen vozač BMW-a, putniku se bore za život
Prema informaciji objavljenoj u izvještaju, u nesreći su učestvovali BMW kojim je upravljao S. O. (20) iz Ilidže, te Mercedes kojim je upravaljao Š. K. (60) iz Fojnice i automobil Passat za čijim upravljačem je bila M. D. (39) iz Hadžića

 

 

Na kolovozu ulice Rakovička cesta, općina Ilidža, sinoć, 30. marta u 21:50 sati, dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je više osoba povrijeđeno od koji je jedna zadobila povrede opasne po život - navodi se u biltenu MUP-a Kantona Sarajevo.


Prema informaciji objavljenoj u izvještaju, u nesreći su učestvovali BMW kojim je upravljao S. O. (20) iz Ilidže, te Mercedes kojim je upravaljao Š. K. (60) iz Fojnice i automobil Passat za čijim upravljačem je bila M. D. (39) iz Hadžića.


Po život opasne povreda u ovoj nesreći je zadobio putnik iz BMW-a S. Z. (20) iz Hadžića koji je zadržan na Odjelu intenzine njege Klinike za neurohirirgiju KCUS-a.


Teške povrede zadobilo je malodobno dijete koje je bilo putnik u Passatu. Ono je nakon zbrinjavanja otpušteno na kućno liječenje.


Lakše povrede zadobili su vozači BMW-a S. O. i Passata M. D., te malodobno dijete koje je bilo u Passatu, a koji su nakon zbrinjavanja u KUM-u otpušteni na kućno liječenje.


O nesreći je obaviješten dežurni tužilac koji je rukovodio uviđajem koji su obavili istražitelji Odjeljena za saobraćajne istrage sektora uniformisane policije, pripadnici Odjeljenja za kriminalističku tehniku i forenziku MUP-a KS, te stalni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke - navodi se u biltenu MUP-a KS.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook