NAKON VIŠESATNE DRAME

Okončana talačka kriza u Nizozemskoj, taoci oslobođeni, priveden maskirani muškarac

Hronika30.03.24, 15:28h

Okončana talačka kriza u Nizozemskoj, taoci oslobođeni, priveden maskirani muškarac
Policija je odmah po zaprimanju dojave o otmici evakuirala 150 domova te zamolila građane da se drže podalje od tog područja. Dodali su kako nema naznaka da je motiv otmičara terorističke prirode

 

 

 

Završena je talačka kriza koja je trajala od jutros u nizozemskom gradu Edeu. Policija je dodala da je oslobođena još jedna osoba, a da je jedna osoba uhapšena te da ne mogu dati više informacija.
 

Naoružani otmičar oteo je više zaposlenika kafića. Prvo ih je pustio troje, a potom još jedno. Nakon toga izašao je iz kafića maskiran s rukama u zraku. Policija ga je odmah privela, prenosi N1 BiH. 


Policija je odmah po zaprimanju dojave o otmici evakuirala 150 domova te zamolila građane  da se drže podalje od tog područja. Dodali su kako nema naznaka da je motiv otmičara terorističke prirode. 


Policija je oko 11:30 sati objavila da je oslobođeno troje talaca, a oko 12:30 iz kafića je izašla maskirana osoba, a policajci su joj odmah stavili lisice i priveli. Naknadno je potvrđeno da se radilo otmičaru, čiji motivi su još uvijek nepoznati.

 

(FENA/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook