TURBULENTAN VIKEND

Temperature se sutra penju i do ljetnih 25 stepeni, a onda stiže drastično zahlađenje

Hronika22.03.24, 18:30h

Temperature se sutra penju i do ljetnih 25 stepeni, a onda stiže drastično zahlađenje
Do kraja ove sedmice biće još padavina, prve stižu već u subotu uveče, a druge u nedjelju

 

 

 


Kako predviđaju meteorolozi sa sajta BHMeteo.ba, sutra bi moglo biti natoplije uz lokalno moguće temperature i do ljetnih 25 stepeni.


Međutim, u nekom dijelovima BiH pogoršanje vremena počinje još večeras.


- Od noći na petak pa do petka poslijepodne uz naoblačenje kiše će biti u većem dijelu zemlje. Na višim planinama lokalno može biti malo snijega. Krajem dana padaline prestaju, a navečer će dolaziti do postupnog smanjenja oblačnosti. Najviše padavina u Krajini, većinom 3 do 7 mm, a najmanje u Hercegovini - navodi se u prognozi.


U subotu se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i toplo. Navečer i u noći na nedjelju postupno porast oblačnosti sa sjeverozapada.


- Jutarnja temperatura u subotu 2 do 6, lokalno do 10 °C. Dnevna temperatura 16 do 22, lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne i do 25 °C. Vjetar većinom umjeren do lokalno na udare jak jugozapadni - navodi se u prognozi BHMeteo.ba te dodaje da će nedjelja uz naoblačenje donijeti i padavine širom zemlje. 


- Kiša, a na planinama snijeg. Zahladit će. U ponedjeljak padavine prestaju uz razvedravanje, a od utorka prema trenutnim prognozama strujanja će okretati na jugozapadna uz porast temperature, ali bi se i dalje trebalo zadržati promjenjivo vrijeme - zaključuje se u prognozi.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook