SAOBRAĆAJNA POLICIJA U AKCIJI

'Ulovljen' kod Visokog: Ostao bez Mercedesa zbog neplaćenih kazni, duguje više od 5000 KM!

Hronika11.03.24, 20:25h

'Ulovljen' kod Visokog: Ostao bez Mercedesa zbog neplaćenih kazni, duguje više od 5000 KM!
Utvrđeno je da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja u saobraćaju te da mu je vozačka dozvola poništena sticanjem 10 kaznenih bodova

 

 


Pripadnici Policijske stanice Visoko su u nedjelju, u 16.20 sati u mjestu Donja Zimča kod Visokog, zaustavili i kontrolisali vozilo Mercedes, registrarskih oznaka K13-T-853, kojim je upravljao L. D. (34) iz Visokog.


Izvršenom provjerom u prekršajnoj evidenciji za Visočaka je utvrđeno da se radi o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja u saobraćaju te da mu je vozačka dozvola poništena sticanjem 10 kaznenih bodova.


Provjerom kroz registar novčanih kazni utvrđeno je da L. D. ima evidentiran iznos od 5060,80 konvertibilnih maraka neplaćenih novčanih kazni. S obzirom da navedeni vozač svojim ponašanjem, odnosno učestalim činjenjem prekršaja predstavlja opasnost po javnu bezbjednost i sigurnost građana, istom je u skladu sa članom 22. Zakona o policijskim službenicima Zeničko-dobojskog kantona i članom 31. Zakona o prekršajima FBiH, sporno vozilo privremeno oduzeto - navodi se u saopćenju MUP-a ZDK.


Nakon kompletiranja predmeta, Policijska stanica Visoko će Općinskom sudu u Visokom dostaviti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv vozača, uz prijedlog za izricanje zaštitne mjere oduzimanja vozila, zbog počinjenih prekršaja i ugrožavanja javnog prometa.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook