GRAĐANIMA NA UVID

Zavirite u Budžet Kantona Sarajevo: Objavljeno sve - kako se puni i kako će se trošiti u 2024. godini

Hronika11.03.24, 13:34h

Zavirite u Budžet Kantona Sarajevo: Objavljeno sve - kako se puni i kako će se trošiti u 2024. godini
Ministar Afan Kalamujić pozvao građane Sarajeva da posjete stranicu Ministarstva finansija KS i pregledaju “Budžet za građane”

 

 


Iz Ministarstva finansija Kantona Sarajevo obavještavaju da je na zvaničnoj stanici ovog ministarstva objavljen dokument “Budžet za građane Kantona Sarajevo”.


Dokument je dostupan na ovom linku i u njemu su detalji o budžetu i informacije o raspodjeli sredstava. Sve zainteresirane građanke i građani mogu pristupiti dokumentu i informisati se o planiranim aktivnostima i troškovima. 


Ministar Kalamujić je objasnio da je Budžet Kantona Sarajevo kompleksan dokument i često nije lako razumljiv građanima, te ovakvim pristupom Ministarstvo finansija želi da ga na što jasniji način približi javnosti i građanima Kantona Sarajevo.


“Kroz ovaj dokument smo željeli da jasno prikažemo izvore finansiranja, kredite te način raspodjele troškova. Predstavili smo i nadležnosti Kantona Sarajevo, kao i prioritete za koje se Vlada u 2024. opredijelila. Nadamo se da će ovaj dokument probuditi kod građana želju za aktivnijom ulogom u budžetskim procesima, ali i kvalitetnijem upravljanju finansija Kantona Sarajevo”, istakao je ministar Kalamujić. 


Pozvao je građane da posjete stranicu Ministarstva finansija KS i pregledaju “Budžet za građane”, objavljeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook