Potvrdio špekulacije

Efendić: Stranka za BiH na izbore u Kantonu Sarajevo vjerovatno ide u koaliciju sa DF-om

Hronika08.03.24, 12:44h

Efendić: Stranka za BiH na izbore u Kantonu Sarajevo vjerovatno ide u koaliciju sa DF-om
Na ostale liste za općinska vijeće u Federaciji BiH, Stranka za BiH će vjerovatno ići samostalno

 

 

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić izjavio je prilikom televizijskog gostovanja da će ova njegova stranka na lokalne izbore u oktobru vjerovatno izaći u koaliciji sa Demokratskom frontom, kad su u pitanju izbori za načelnike u Kantonu Sarajevo.
 

- Na listama za vijeće vjerovatno idemo samostalno. Kad su u pitanju načelnička mjesta, izgledna je koalicija sa Demokratskom frontom u općinama Kantona Sarajevo - kazao je Efendić, inače aktuelni načelnik sarajevske općine Novi Grad.
 

Kad su u pitanju lokalni izbori u ostalim sredinama, Efendić je dodao da postoje potpisani sporazumi sa DF NES-om i Prvom mostarskom strankom za Mostar.
 

Na ostale liste za općinska vijeće u Federaciji BiH, Stranka za BiH će vjerovatno ići samostalno.
 

Inače, Efendić je, komentarišući političku situaciju u državi, rekao da ne prihvata tezu da je upravo sada napravljen najveći pomak putu BiH ka Evropskuj unij.


- To nije moj dojam. Ja znam da smo mi kandidatski status dobili onog momenta kad je Dragan Čović javio da je potpisana koalicija u Parlamentu. Bio sam u tim prostorijama kad je potpisana koalicija između Čovića, Nermina Nikšića i Milorada Dodika - rekao je Efendić i dodao da je "nekim kanalima javljeno EU da je formirana vlast, a onda su oni javili da je BiH dobila kandidatski status".

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook