IZ BILTENA MUP-A KS

Braća iz Sarajeva napala policijske službenike, obojica su odmah privedena

Hronika02.03.24, 17:22h

Braća iz Sarajeva napala policijske službenike, obojica su odmah privedena
O svemu je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a obojica su predata u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode, a nakon završene kriminalističke obrade predata su dalje u nadležnost Granične policije BiH

 

 

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo protekle noći nastavili su sa redovnim aktivnostima u cilju suzbijanja kriminalnih radnji prilikom čega su uhapsili nekoliko osoba.


Kako se navodi u redovnom izvještaju MUP-a KS, 1. marta u 04:00 sata, policijski službenici PU Ilidža lišili su slobode lica P. E. i B. E. iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.


U saopćenju MUP-a Kantona Sarajevo navodi se da su pomenuto krivično djelo izvršili na štetu policijskih službenika PU Novi Grad. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo


O svemu je obaviješteno Tužilaštvo Kantona Sarajevo, a obojica su predata u prostorije za zadržavanje lica lišenih slobode, a nakon završene kriminalističke obrade predata su dalje u nadležnost Granične policije BiH.

 

(DEPO PORTAL/ad/Foto:Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook