8. PROTEST 'SRBIJA PROTIV NASILJA'

Beograd 'gori': Haos ispred RIK-a, Marinika Tepić nema snage da se obrati okupljenima, pojavila se na prozoru...

Front25.12.23, 19:12h

Beograd 'gori': Haos ispred RIK-a, Marinika Tepić nema snage da se obrati okupljenima, pojavila se na prozoru...
Marinika Tepić, koja već osmi dan štrajkuje glađu, izašla je na prozor svi joj aplaudiraju i skandiraju „Pobjeda“

 

 


Osmi protest koalicije „Srbija protiv nasilja“ protiv izbornih neregularnosti održava se i večeras ispred zgrade Republilke izborne komisije (RIK). Prije toga, studenti su šest sati blokirali Beograd, a zatim su se pridružili protestu.


18:54 - Marinika Tepić, koja već osmi dan štrajkuje glađu, izašla je na prozor svi joj aplaudiraju i skandiraju „Pobjeda“, javlja reporterka Danasa.


18:32 - Nakon Aleksića, prisutnima se obratio Aleksandar Jovanović Ćuta koji je Vučiću poručio „Puštaj našu djecu iz svojih zatvora“. On je rekao da je ključna riječ „pobuna“. Ćuta je prisutne pozvao i na sutrašnje proteste ispred RIK-a u 18 časova.


18:28 - Okupljenima se obratio i Miroslav Aleksić koji je pozdravio prvo studente rečima „Vi ste ponos i budućnost Srbije“. On je demonstrantima poručio da „normalnošću pobedimo nenormalnost“. Osvrnuo se na sunoćnja dešavanja i rekao da su akcije pripadnika policije oličenje „Vučićeve i Gašićeve policije“.


- Oni su ti koji ruše ustavni poredak - poručio je Aleksić.


On je kazao da su i sinoć htjeli da Vladimir Obradović uđe u Stari dvor i obrati se okupljenima. 


- To nije bilo odobreno njemu, ali je Šapić danas mogao slobodno da uđe u Stari dvor iako je i on, kao i Obradović, samo dio Privremenog organa - kazao je Aleksić.


18:26 - Marinika večeras nije u stanju da može da stoji duže vremena, ali nadam se da će nam se narednih dana priključiti. Imamo jednu misiju, i mi koji ovde štrajkujemo glađu. Danijela, Jelena i Marinika su hrabre žene. Daju nam snagu okupljeni ljudi, prije svega studenti koji traže da se vrati pokradeno. Aleksandar Vučić je pokrao izbore i ta krađa traje jako dugo. Bez demokratskih institucija nema života u ovoj zemlji i opstanka ovog naroda. Pozivam sve ljude kojima je stalo do normalne Srbije da budu hrabri i izdrže, jer ćemo pobijediti - poručio je Janko Veselinović, jedan od opozicionara koji štrajkuje glađu.


18:19 - U Nemanjinoj ulici uspostavljen je saobraćaj, a sada je blokirana Ulica kralja Milana, u kojoj se ispred Skupštine Srbije održava osmi protest sa zahtjevom da se ponište izbori, javlja reporter FoNeta sa terena. 


Ispred Skupštine Srbije, u kojoj je sjedište Republičke izborne komisije, nalaze se dva uniformisana policajca na vratima.


Više događaja pratite ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad) 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook