Platforma za progres iznosi

Još jedan dokaz nečasnih namjera oko referenduma o opozivu načelnika Mandića?! Pogledajte poziv koji smo dobili...

Front30.08.23, 18:21h

Još jedan dokaz nečasnih namjera oko referenduma o opozivu načelnika Mandića?! Pogledajte poziv koji smo dobili...
Ne bi to bilo ništa čudno da juče, 29.08. nismo dobili poziv za 25.08.2023. godine. Čak i bez obzira na prisustvo, praksa je da se rezultati žrijebanja dostave političkom subjektu, što se nije nikako desilo i nismo imali priliku da uopšte učestvujemo u ovom procesu

 

 

Povodom dešavanja u Općini Centar Sarajevo oko predstojećeg referenduma o opozivu načelnika Srđana Mandića reagirala je i Platforma za progres.

 


U reagiranju koje u cijelosti prenosimo u nastavku, navodi se:


Neprofesionalizam, netransparentnost i prljave igre u Općini Centar povodom organizacije referenduma o opozivu načelnika Mandića se nastavljaju.
Platforma za progres Centar sa nevjericom i potpunim razočarenjem u rad naših općinskih vijećnika obavještava javnost da je očito integritet ovog izbornog procesa ugrožen.


Kao politički subjekt koji je 2020. godine postao parlamentaran u ovoj općini, dobili smo poziv za prisustvovanje žrijebanju - dodjeli mjesta u biračkim odborima, kako bismo mogli učestvovati u očuvanju integriteta glasanja na dan referenduma. Ne bi to bilo ništa čudno da juče, 29.08. nismo dobili poziv za 25.08.2023. godine. Čak i bez obzira na prisustvo, praksa je da se rezultati žrijebanja dostave političkom subjektu, što se nije nikako desilo i nismo imali priliku da uopšte učestvujemo u ovom procesu. U razgovoru sa drugim strankama, dobili smo informaciju da nismo jedini kojima se ovo desilo.

 

poziv-platforma-referendum-opoziv-mandic


Podsjećamo, Platforma za progres Centar se ranije izjasnila protiv opoziva načelnika jer smatramo da su motivi koji se kriju iza ove inicijative stranačka prepucavanja onih koji nam se predstavili kao promjena, ali i da se prije svega radi o zadovoljavanju interesa građevinskih lobija na štetu građana i općeg interesa.


Takođe, bez obzira na rad trenutnog načelnika, koji je mogao i morao biti bolji u odnosu na predizborna obećanja, smatramo da je trošenje velikih budžetskih sredstava za organizaciju referenduma godinu dana prije redovnih izbora i sa ovakvim nečasnim motivima, neopravdano, neodgovorno i potpuno pogrešno.


Ipak, ugrožavanje integriteta izbornog procesa je korak dalje i još jedan dokaz da iza inicijative za organizaciju referenduma stoje nečasne namjere i ciljevi. Ovo dokazuje da inicijatori referenduma žele osigurati one rezultate koje odgovaraju njima i njihovim interesima. Platforma za progres kao odgovoran politički subjekt koji od svog osnivanja o poštenim i elektronskim izborima govori kao osnovnom preduslovu za bilo kakvu promjenu u Bosni i Hercegovini, ne može i ne smije šutjeti!
Mi smo na ovakav rad uložili žalbu odgovarajućim službama, ali to nije dovoljno.


Pozivamo naše sugrađane u Općini Centar da 17. septembra izađu u što većem broju na referendum i glasaju PROTIV opoziva, kako bismo konačno stali u kraj neodgovornim, prljavim i mafijaškim radnjama u našoj općini, ali i da bismo postavili primjer ostalima u Bosni i Hercegovini. Ovdje se više ne radi o bilo kojem pojedincu ili stranci, radi se o principu, općini i našoj budućnosti - stoji u saopćenju Platforme za progres.

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još