MORALNI RAZLOZI

Ermin Kurtović podnio ostavku u Komisiji za opoziv Mandića: 'Bilo je opstrukcija'

Front30.08.23, 16:50h

Ermin Kurtović podnio ostavku u Komisiji za opoziv Mandića: 'Bilo je  opstrukcija'
Dakle, sad se mora imenovati novi član Komisije, a to treba uraditi Općinsko vijeće. Raport je već naveo da je upitno hoće li Komisija stići ispoštovati sve procedure do zakazanog termina referenduma – 17. septembra

 

 

Član Komisije za provedbu opoziva načelnika Općine Centar Ermin Kurtović podnio je ostavku, saznaje Raport.

 

Kurtović je za Raport i potvrdio ostavku

 

On je putem e-maila obavijestio predsjednika Komisije Anaida Redžovića o svojoj ostavci.

 

U pismu na naveo da ostavku podnosi iz ‘ličnih i moralnih’ razloga.

 

- Dio sam jednog časnog Udruženja Maloljetni borci Općine Centar (kao sekretar u administraciji) i ne želeći da iko dovodi u pitanje vrijedni rad tih boraca za rad mog demokratskog prava i učešća u radu Komisije, podnosim neopozivu ostavku -  naveo je Kurtović.

 

On je dalje naveo da je da se susretao i s nekim opstrukcijama.

 

- Ovoj odluci su doprinijele i opstrukcije sa kojima smo se sreli prošle sedmice na sjednici Komisije 25.08.2023. godine, tako da je ovo moja konačna odluka, te se moj rad u Komisiji zaključuje sa trećom redovnom sjednicom odnosno sa 25.08.2023. godine -  naveo je Kurtović.

 

Dakle, sad se mora imenovati novi član Komisije, a to treba uraditi Općinsko vijeće. Raport je već naveo da je upitno hoće li Komisija stići ispoštovati sve procedure do zakazanog termina referenduma – 17. septembra.

 

(DEPO PORTAL/af)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još