SLUŽBENI GLASNIK RS

Potpisao ukaze: Miloš Lukić ispunio želje Milorada Dodika

Front09.07.23, 09:51h

Potpisao ukaze: Miloš Lukić ispunio želje Milorada Dodika
Na poziciju direktora izabran jučer na hitnoj telefonskoj sjednici nakon što je tu funkciju usljed pritiska da počini krivično djelo napustila Milka Devušić

 

Novoizabrani vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Miloš Lukić potpisao je jutros odluke o objavljivanju Ukaza predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o proglašenju zakona da se odluke Visokog predstavnika ne objavljuju u Službenom glasniku i da se odluke Ustavnog suda ne primjenjuju na teritoriji Srpske, prenosi RTRS.

 

Ukaz će još danas biti objavljen u Službenom glasniku.

 

Lukić je na poziciju direktora izabran jučer na hitnoj telefonskoj sjednici nakon što je tu funkciju usljed pritiska da počini krivično djelo napustila Milka Devušić. Devušić se u najvrelijoj direktorskoj fotelji u RS-u zadržala samo tridesetak dana, ali je isto kao njen prethodnik Vladimir Janković podnijela ostavku, jer nije mogla da se nosi sa pritiskom u vezi sa (ne)objavljivanjem odluka OHR-a.

 

 

(DEPO PORTAL/af)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 24

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još