MILOŠ LUKIĆ PORUČIO

Ko je novi direktor Službenog glasnika RS, koji je zbog Dodika spreman da 'udari' na Schmidta: 'Sutra ću objaviti Ukaz'

Front08.07.23, 22:01h

Ko je novi direktor Službenog glasnika RS, koji je zbog Dodika spreman da 'udari' na Schmidta: 'Sutra ću objaviti Ukaz'
- Što se tiče odluka građanina Savezne Republike Njemačke Christian Schmidta, on ih kao i do sada može donositi kao što donosi sve odluke u svom privatnom životu da li će negdje ići na odmor ili šta će danas ručati - poručio je Lukić

 

 


Službeni glasnik RS sutra će objaviti Ukaz predsjednika RS Milorada Dodika o proglašenju Zakona o izmjeni Zakona o objavljivanju zakona i drugih propisa RS, rekao je novoizabrani vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloš Lukić.


Ovim izmjenama zakona je na neustavan način onemogućeno objavljivanje odluka OHR-a u Službenom glasniku RS.

 

Lukić je rekao da se ne plaši visokog predstavnika Christiana Schmidta.


- Prvi zadatak nam je, naravno, da objavimo Ukaze o proglašenju Zakona koje je potpisao predsjednik RS Milorad Dodik i drago mi je što ću moći učestvovati u tom procesu - rekao je Lukić za portal TV Una.


Lukić je dodao da je Vladu RS, koja ga je na današnjoj telefonskoj sjednici imenovala za vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS, upoznao sa činjenicom kako im stoji na raspolaganju, te da će se Ukaz predsjednika RS objaviti sutra.


- Što se tiče odluka građanina Savezne Republike Njemačke Christian Schmidta, on ih kao i do sada može donositi kao što donosi sve odluke u svom privatnom životu da li će negdje ići na odmor ili šta će danas ručati, ali kao što ne objavljujemo ni te njegove privatne odluke, nećemo ni ove kojima on umišlja da može donositi određene zakone - rekao je Lukić.


Podsjećamo, Lukić je na pomenutu funkciju izabran danas nakon telefonske sjednice Vlade RS, a nakon što je Milka Devušić podnijela neopozivu ostavku na istu funkciju. Odluka je danas objavljena i u samom Službenom glasniku RS.

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 67

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još