NA KOGA JE MINISTAR MISLIO

Je li savjetnik Bećirovića narušio odnose BiH i Turske? Kožljak odgovara: 'Imam dokaze, neozbiljno je to što Helez tvrdi'

Front23.04.23, 19:25h

Je li savjetnik Bećirovića narušio odnose BiH i Turske? Kožljak odgovara: 'Imam dokaze, neozbiljno je to što Helez tvrdi'
Ali8ja Kožljak je savjetnik Bećirovića, a ujedno je i profesor na Internacionalnom univerzitetu Burch u Sarajevu. Taj univerzitet Turska već godinama dovodi u vezi sa tzv. gulenovcima koje smatra teroristima i odgovornim za pokušaj državnog udara u Turskoj

 

 


Ministar odbrane BiH Zukan Helez izjavio je sinoć za Face TV da su odnosi BiH i Turske narušeni zbog jednog savjetnika u Predsjedništvu BiH.


- Zbog nekih savjetnika u Predsjedništvu malo smo pokvarili odnose sa Turskom. To je činjenica. Nekoliko puta meni, kao političaru koji nije ni kriv ni dužan za to, prigovorili su Turci. Imam dopise o tome. To je sadašnji savjetnik i oni ga imaju na listi da radi protiv Turske. Ne bih dalje elaborirao - rekao je Helez.


Prema informacijama Raporta, Helez je mislio na Aliju Kožljaka, savjetnika Denisa Bećirovića, Helezovog stranačkog kolege.


Kožljak je savjetnik Bećirovića, a ujedno je i profesor na Internacionalnom univerzitetu Burch u Sarajevu. Taj univerzitet Turska već godinama dovodi u vezi sa tzv. gulenovcima koje smatra teroristima i odgovornim za pokušaj državnog udara u Turskoj.


Svako ko je uposlenik tog univerzitat za Tursku je sumnjiv, a čak i sam predsjednik Recep Tayyip Erdogan tražio da BiH protjera ‘gulenovce’ odnosno isporuči iz Turskoj. Sud BiH je svaki put odbio takve zahtjeve kao neosnovane.


Iz Raporta su kontaktirali i Kožljaka.


- Ne znam o čemu se radi. Nemam takve informacije. Jučer (u petak, op.red.) sam na mail dobio čestitiku iz Turske ambasade za predsjednika Bećirovića - naveo je Kožljak.


- Neozbiljno je da ministar daje takve izjave - zaključio je Kožljak u izjavi za Raport.


On je proslijedio i mailove koje je dobio iz Ambasade Turske u BiH koje navodno dokazuju da ova država nema problem s njim.

 

kozljak-mailovi-turska-bajram

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 63

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još